Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horor o tak trochu roztržitom vedcovi v podaní vynikajúceho Jeffa Goldbluma, majúceho v “rukáve“ prelomový teleport vlastnej výroby na prenos hmoty a ľudského či zvieracieho mäsa. Vynález nepredstaviteľnej sily a možností má svojim charakterom zmeniť ľudstvo. Treba však vychytať ešte nejaké tie >muchy< k úplnej spokojnosti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu devadesátikilová moucha?" Hmyz nesnáším, takže pokud se mi má stát něco podobného jako vědci Brundelovi, tak bych asi raději přehlédl bizona a po transformaci bych si odcválal širou prérií. Taky hroch by nebyl špatný, neboť v toho se transformuju i přirozeně, ale moucha? No fuj. A ono to taky celkem fuj je a já bych tomu víc než tři hvězdy nikdy nedal, kdyby na mě hluboko v minulém tisíciletí ta potvora nevybafla z filmového plátna letního kina. Na to se nedá zapomenout. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch úplně prvních hororů společně s vetřelcema, který jsem viděl. Tehdy na mě působily fakt hodně, teď už to sice neni tak silný jako předtim, ale pořád mam podobný filmy rád a tyhle obzvlášť. Jeff Golblum je tady prostě perfektní a mylšenka s nepovedenou teleportací je úplně geniální a příběh pěkně vybudovanej a s blížícím se koncem ještě nabírá obrátky. Sice je pravda, že některý scény v záveu jsou pěknej humáč, ale to k tomu prostě patří a mě to nevadí. Snad jen bych Godblumovi dal v závěru míň plandající obleček, protože ta gumová ruka byla fakt děsná ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je tak trošinku úchyl, ale díky tomu vznikají tak dobré horory jako je například Moucha. Příběh je sepsán profeisonálně, tek že nenechá diváka pochybovat o nedotaženostech. Jeff Glodblum se pro tuto roli narodil. Jednak působí dobře už jako vědec a jako moucha teprve září. Má takové oči, že ho snad ani nemuseli moc maskovat. Masky jsou absolutně geniální. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počula si už o hmyzej poltiike? Nie? To preto, že hmyz žiadnu nemá.“ Mucha, adaptácia poviedky Georgea Langelaana (resp. remake čierno-bieleho filmu z konca 50. rokov), je sila. Spočiatku si vravíte, že to nejako dáte, že to nie je až také hrozné a že to je len film. Ale potom ubehne ďalšia minúta a kanadský úchylák Cronenberg vás dostane ponurou hudbou svojho dvorného skladateľa Howarda Shorea, inteligentným hereckým obsadením (Goldblum, Davisov, Getz, Cronenberg ako gynekológ v odpornej snovej pasáži), temnou atmosférou, nenáročným, ale pôsobivým príbehom, nechutným zmyslom pre humor (jedenie rozpustenej kašičky), nezabudnuteľnými pasážami (pretláčanie rúk) a neuveriteľnou „atmosférou fyzického humusu“. Maskér Chris Walas za "nechutnú" robotu odvážne (na Akademikov) získal Oscara a neskôr sa podieľal na Deep Star 6 a nakrútil Muchu 2 (ehm). Dodnes jeden z najodpornejších filmov, aké som zatiaľ videl. V dobrom. Ak je to možné. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Dialog, který vedou Seth (Jeff Goldblum) a Ronnie (Geena Davis) u kávy v restauraci byl dlouho napsán jen z půlky. Dokončen byl až v noci před natáčením. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama