Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Main Title ,2. Plasma Pool ,3. The Last Visit ,4. Stathis Enters ,5. The Phone Call ,6. Seth Goes Through ,7. Ronnie Comes Back ,8. The Jump ,9. Seth And The Fly ,10. Particle Magazine ,11. The Armwrestle ,12. Brundlefly ,13. Ronnie's Visit ,14. The Street ,15. The Stairs ,16. The Fingernails ,17. Baboon Teleportation ,18. The Creature ,19. Steak Montage ,20. The Maggot/Fly Graphic ,21. Success With Baboon ,22. The Ultimate Family ,23. The Finale , ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na zácloně sedí Jeff Goldblum - podej mi plácačku! Nechutně krásný i krásně nechutný Cronenberg dosadil svůj rukopis hloubání nad lidskou metamorfózou do pozadí vědeckého experimentu, co se vymkl z rukou a v druhém plánu přináší i zamyšlení nad izolací nevyléčitelně nemocných od zbytku společnosti. Pro autora tak typická forma "klinického naturalismu" nutí diváka balancovat na hranici mezi odpuzením a fascinací, přičemž blitinky Brundlemouchy směrem k výrobkům s vyšším obsahem cukru (později i masa a krve) se už v hororovém světě dávno staly legendou.. Já popleta, co to viděl už dávno, jsem si myslel, že přenosem prošla i moucha a marně pátral, jestli dostala Nobelovu cenu za fyziku, nebo jestli nakupuje patero stejných obleků v muší konfekci a ono vlastně došlo ke geneticko-molekulární fúzi! Hlavně, že si ale pamatuji Homera, jak ve speciálním čarodějnickém díle sáhne z gauče do jednoho telepodu, aby si pomocí druhého vytáhl z ledničky vychlazený Duff.. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Hodnotím, přestože jsem z filmu kdysi v dětství viděla dohromady snad jen nějakých patnáct minut - zbytek času jsem měla křečovitě zavřené oči, protože jsem se bála, že mě pak bude Goldblumovo blití si na jídlo a jeho postupně stále nevábnější vzhled pronásledovat ve dne v noci, díky mé až nechutně živé fantazii. Takže myslím, že za tohle trauma si ode mě Moucha ty 4* určitě zaslouží (a každopádně bych ji po letech ráda konečně "i viděla"). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $40,456,565Tržby Celosvetovo $60,629,159║ Geniálne triky/masky, bravúrna réžia Davida Cronenberga, ktorý nám príbeh o mutácii podáva s faktami, brutalitou nevyčnievajúcou ponad dej, všetko to čo do nás hustí zapadá po celý čas pekne do seba, nudné pasáže nehrozia, scénky prinášajú úzkosť, napätie a príbeh má gradáciu až do samotného konca. Plus scéna u gynekológa my pripomenula, tú z filmu Votrelci, keď Rypleová vo sne prežíva prebíjanie zárodku votrelca z hrude, tu to je len larva dostávajúca sa z tela ženy klasickým spôsobom ako pri pôrode dieťaťa, ale scéna to je rovnako efektná. "Ach, vidieť to tak v kine." /90%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti puvodnimu filmu z roku 1958 je film vyrazne strasidelnejsi, ale stejne bych to za horor neoznacil. Par nechutaren tu je a cela postupna premena v mouchu je udelana fakt pekne, ale na me to spis pusobilo jak drama. Ovsem velmi povedeny. Jeff Goldblum je mouse dost podobnej i kdyz je jeste v poradku a jeho postupny nalicovani je fakt super a Geena Davis je ze zacatku fajn, ale ke konci uz jen vali oci, ale kdo by nevalil. Ale precejen film krapet zestarl, takze to misty pusobi krapet smesne. Postava Brundlea a Brundlemouchy se povedla, protoze i kdyz je to nechutak, tak vam ho je stejne lito, kdyby ho clovek vnimal jak nejaky zaporacky monstrum, tak by z filmu nemel takovej zazitek, ale tvurci to zvladli dobre. Jeden z tech lepsich Goldblumovo a Cronenbergovo filmu. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 40,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 60,7 mil. (NIRO)
  • Scéna, v níž se Seth (Jeff Goldblum) mění ve svém bytě v mouchu a začne lézt po stěnách, se natáčela ve studiu, kde napevno umístěná kamera zabírala točící se pokoj s pečlivě přilepeným vybavením. (Epistemolog)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama