Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (665)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu devadesátikilová moucha?" Hmyz nesnáším, takže pokud se mi má stát něco podobného jako vědci Brundelovi, tak bych asi raději přehlédl bizona a po transformaci bych si odcválal širou prérií. Taky hroch by nebyl špatný, neboť v toho se transformuju i přirozeně, ale moucha? No fuj. A ono to taky celkem fuj je a já bych tomu víc než tři hvězdy nikdy nedal, kdyby na mě hluboko v minulém tisíciletí ta potvora nevybafla z filmového plátna letního kina. Na to se nedá zapomenout. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dokonalá psychologická studie teleportací posedlého vědce, který už není obyčejným člověkem. Cronenberg stvořil kultovní dílo, ve kterém hraje prim nejen depresivní atmosféra blížícího se konce hlavního hrdiny, ale především kupa skvělých efektů. Známe to všichni: rostoucí chloupky, odpadávající zuby a nehty, přijímaní potravy pomocí kyselin... přesně za tohle si Chris Walas vysloužil Oscara. A Jeff Goldblum si zde střihnul svou životní roli. Co víc dodat? Jo a krom toho, že Moucha je mou srdcovkou, tak pokud si dobře vzpomínám, spolu s Carpenterovou Věcí je vlastně i nejpovedenějším remakem v hororovém žánru. Tečka. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Cesta vědce za osudovým poznáním, které se zvrhne v brutální přeměnu a finální destrukci sebe sama (náplň většiny Cronenbergových filmů). Oprávněně oscarem oceněné speciální efekty, které jsou zde myslím jedněmi z nejlepších v dějinách hororu, jsou opravdu nechutné a tak jedinečné, že se na ně nedá jen tak zapomenout. Rád se k tomu filmu vracím, i když je tak depresivní. Odporné občas bývá přitažlivé. Tohle je ten případ. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pustit si po letech znovu Mouchu, je jako prožít těžkou noční můru. Způsob, jakým ten film graduje ke svému grandióznímu finále, nemá obdoby. Film jsem musel několikrát během jeho sledování zastavit, abych rozdýchal to peklo, které se v něm odehrává. I kdyby Cronenberg nikdy nenatočil nic jiného, zapsal by se tímto legendárním počinem navždy do filmové historie - geniální masky + démonický Jeff Goldblum + nádherná Geena Davis = jedna z nejosobitějších variací příběhu o krásce a netvorovi a současně drásavě naléhavé varování před odvrácenou stranou technologického zázraku modernity. Hluboce znepokojivý film, jehož zhlédnutí může u citlivějších jedinců vyvolat menší trauma (sám nejsem výjimkou) či alespoň nutkání ke zvracení - nechutný je na to místy až až. Zatímco u většiny zástupců filmové produkce 80. let se nemohu zbavit dojmu, že zůstaly beznadějně zaseknuté v době svého vzniku a dávno pominuly všechny důvody, proč kdysi stály za vidění, Moucha v čase zraje jako víno a po letech její odzbrojující potenciál jen získává na síle - ten film mě nově naprosto omráčil a zbavil slov. Geniální, nechutné, vizionářské a nezapomenutelné - taková je Cronenbergova Moucha. Není to příjemná podívaná a spousta věcí tam hapruje, ale už pro ty neuvěřitelné masky nelze nehodnotit 5 hvězdami. Fantastická záležitost, kterou osobně řadím k nejzásadnějším filmům, jaké jsem kdy viděl. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by sa clovek za cal menit na muchu verim ze by to vyzeralo presne takto.Aj ked film vinika hlavne koli skvelym gore efektom, neda sa napisat ze film je len o tom. Cela premena od pociatocneho nadsenia s novych schopnosti az po tragicky koniec ked sa hrdina snazi zufalo zachranit je spracovana naozaj hrozostrasne-skvelo! Zivotna rola Jeffa Goldbluma. 9/10 ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Tento film v podstatě definoval pojem "body horor" - čili hororovou fikci, jejíž hrůznost se odvíjí z destrukce, degenerace nebo transformace lidského těla. (ClintEastwood)
  • Když se k režii dostal David Cronenberg, přepsal většinu scénáře Charlese Edwarda Pogua. Změnil tak postavy (včetně jmen), dialogy a většinu děje. Klíčová myšlenka z původního scénáře – sloučení člověka a hmyzu a detaily přeměny – zůstala zachována. (HellFire)
  • Natáčelo se od 1. prosince 1985 do 28. února 1986 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama