Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 588)

H34D 

všechny recenze uživatele

Naprosto věrná komiksová adaptace nejen svým obsahem, ale i formou. Souvislý a "samostatný" příběh nahrazují jednotlivé obrazy a člověk si opravdu připadá, jakoby sledoval/četl hranou komiksovou knížku... Vizuální zpracování zde hraje obrovskou roli, bez něj by Sin City nemohlo být tak uhrančivé a pohlcující. Atmosféra je na filmu to hlavní a nejlepší. V noci, v přítmí ulic, občas za deště, či sněhu si to špinavými ulicemi táhne parta zdegenerovaných, zkorumpovaných křiváků - na každém rohu je jeden a zničí vše, co můžou. Mezi nimi se však občas blýskne charismatický, silný hrdina s pravým smyslem pro čest, povinnost a hlavně s touhou se pomstít! A není žádné překvapení, že tím nejlepším hrdinou je Bruce Willis... 9/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film místy sice brilantní, po většinou však spíše nudný. Tvůrci spoléhali na vizuální stránku, comicsový "jazyk" je však pro film nepoužitelný. Sin City tak postrádá jakékoliv tempo, jen se líně sune dopředu. Nedovede diváka strhnout, jen místy zaujmout. Co je pak platné, že herci hrají jako o život, a že některé záběry jsou vskutku lahůdkové. Výsledek je pouze dobře vypadající nuda. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že mě Sin City asi moc nechytne, ale výsledek předčil mé očekávání (v záporném slova smyslu). Přitom to, když nepočítám úplně úvodní scénu s Harnettem, nezačalo špatně. Příslib spousty známých herců, stylový vizuál a z něho vyplívající slušně temná a prohnilá atmosféra. Ale postupně mě ti drsní, nesmrtelní chlapící a děvy začali unavovat a nudit. A když jsem si konečně našel někoho komu bych mohl alespoň trochu fandit (Elijah Wood ve velmi zajímavé roli), tak příjde obézní macho, co nemá nic lepšího na práci než brečet, že mu žádná ženská nikdy nechtěla dát (jo pardon, zapomněl jsem na tu blondýnu :-) ) a odrovná ho. A aby toho nebylo málo, tak cca půl hodiny před koncem přeskočí záběr na nemocniční lůžko a koho pak to nevidím? Starého známého, o kterém jsem si naivně myslel, že už mě už těmi svými kecy o svém stáří nadobro přestal štvát a ono ne. Pak už to byla totální ubohost, každou další minutou horší a horší, až jsem se musel ovládat, abych to nevypnul, jak moc se zvyšovalo moje utrpení. A tak jediným přínosem filmu je pro mě zjištění, jak moc jsem asi náročný divák ve srovnání s jinými, kterým stačí ke štěstí právě takový typ snímku, a to mi dělá ukrutnou radost. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Černobílý "barevný" filmový noir komiks s krásnou kontrastní strukturou, občas i inverzní a často řízlý nějakou vhodnou zdůrazňující barvičkou (blýsknutí zelenýma očima, červená i bílá krev, žlutohlavý vrah). Přes to, že jde vlastně o povídky, film drží dohromady atmosféra zločinu a jen dva "kladní" hrdinové (zachránce dívky a policista Willis neprávem odsouzený za pedofilní vraždy a opravdu drsný bouchač Mickey Rourke mstící svou zabitou milou Goldie). Zábavná jízda od pánů Rodrigueze, Millera a Tarantina. Trailer: http://www.csfd.cz/film/178904-sin-city-mesto-hrichu-sin-city/videa/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Robert Rodriguez, John Debney a Graeme Revell: 1. Sin City (Rodriguez) ,2. One Hour To Go (Rodriguez) ,3. Goldie's Dead (Revell) ,4. Marv (Revell/Rodriguez) ,5. Bury The Hatchet (Revell) ,6. Old Town Girls (Revell/Rodriguez) ,7. The Hard Goodbye (Revell) ,8. Cardinal Sin (Revell/Rodriguez) ,9. Her Name Is Goldie (Revell) ,10. Dwight (Debney) ,11. Old Town (Debney/Rodriguez) ,12. Deadly Little Miho (Debney/Rodriguez) ,13. Warrior Woman (Debney) ,14. Tar Pit (Debney) ,15. Jackie Boy's Head (Debney) ,16. The Big Fat Kill (Debney) ,17. Nancy (Rodriguez) ,18. Prison Cell (Rodriguez) ,19. Absurd ,20. Kiss Of Death (Rodriguez) ,21. That Yellow Bastard (Rodriguez) ,22. Hartigan (Rodriguez) ,23. Sensemaya, for orchestra ,24. Sin City End Titles (Rodriguez) , ()

Galerie (85)

Zajímavosti (79)

  • Robert Rodriguez usiloval o to, aby byl film po vizuální stránce co nejvěrnější komiksové předloze. Černobílé filmy obvykle obsahují velké množství odstínů šedé. Komiksová předloha Franka Millera naproti tomu pracuje s ostrým kontrastem černé a bílé barvy. Použití digitálních technologií tak bylo nutností. Film byl natáčen barevně před zeleným pozadím, díky kterému mohli tvůrci lépe pracovat se světelným kontrastem a zahalit tak např. pozadí do absolutní tmy. Stylizovaný černobílý obraz byl poté dotvořen v postprodukci. (Seejey8)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V komiksové předloze řídí Žlutý bastard (Nick Stahl) 57C Bugatti. Ve filmu je to limuzína Cadillacu z roku 1936, a to proto, že pronajmutí Bugatti by stálo 230 000 dolarů na čtyři natáčecí dny. Poznávací značka je "TYB 069". Písmena TYB jsou akronym pro "The Yellow Bastard". (don corleone)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama