Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

bidja 

všechny recenze uživatele

V začátku úvodního dílu seriálu sledujeme odvážnou plující kameru beze střihů, která nás seznamuje s oblastí děje a koloritem maloměsta. Vše plyne jako inovativní videoklip k orchestrální Best of horšího z bratrů Štaidlů. Plynulé přenesení děje na ples ukazuje rozlévání karbonizovaného vinného produktu do do litrových okrasných číší. Na druhé straně, ale vidíme výběrové cuvée polabských Grand Cru. Mezitím se naparují normalizační herecké naděje ve své poslední dekádě a ukazují svojí prkennou druhou tvář. Stranou A jako když hudba utne a desku již nikdo neobrátí. Rychlý střih zhustí atmosféru do školních lavic maturitních písemek. Zde pro mne děj skončil a dále již seriál nesleduji neboť u mě nevyvolal očekávanou sentimentalitu a doplnění chybějících střípku mé rané dospělosti.. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Me tyhly bolsevicky blbosti pritahujou jako magnet, byt uz velmi dlouho ziju venku,ale oprad mam nejak nutkani tohle hledat a dobrovolne se na to divat, proco to delam? Je to nejaky druh fetise nebo stihomam? Neco tak desnyho , strasnyho se silenou hudbou a jeste horsimy herecky vykony snad predci uz jen Okres na Severu a Jakub sklar,ale ja si stejne nedam pokoj a budu se na to divat dal, jak pisu je to jako magnet, komunismus me timhle doslova poznamenal. Nechapu jak na neco takovyho mohl kyvout treba pan Mensik. A perlicka na zaver z posledniho sesteho dilu, Petr (Jan Censky) tak jsem vam prisel rict, ze me to vsechno mrzi a chtel bych se omluvit hlavne tady Mirkovi,ale ted uz musim jit, protoze se necejtim dobre (po bourace na babete), na to vstane Mirek (Antonin Navratil) a na odchazejiciho Censkyho zavola, Petre, a jak se cejtis? Tohle ze sebe patrne vytalcil scenar ista nekde s novinama po ranu na velky. ()

Reklama

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Díky za připomenutí, jak to tady za normalizace vypadalo, kdo patřil ke společenské elitě (automechanik, řezník, primář), jaká funkce stačila do posudku na vysokou školu a jak nepokrytě bujel materialismus i v rozvinuté socialistické společnosti. A díky i za řadu podnětných mouder: "Hezký holky nemusí studovat, to je pro ty zajímavý." nebo "Holka, dyť ty nic nevíš o životě. No, copak ňákýho chlapa bude zajímat, žes byla předsedkyně?". ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Ve své době to bylo něco jako Beverly Hills 90210 po česku, nevzpomínám si na jiný se seriál ze středoškolského prostředí z těch dob. Socialismus s trochu lidskou tváří :-) Docela komická je představa tvůrců, co tehdy poslouchali osmnáctiletí teenageři: " starýho, dobrýho Bobka, Láďu Štaidla Muzikoterapii a Discobolos dvojku".... ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Nebyt te zapletky s penezi a slusne vyvinuteho poprsi svazacky Ljuby Krbove, ani na chvili bych ten serial nebral vazne. Maximalni scenaristicka i rezijni topornost, neuveritelnost jakekoliv postavy, nechtena usmevnost nekterych hlasek. Voice-overy jednotlivych protagonistu jsou fakt k zesileni. Lada Staidl a jeho Muzikoterapie III spolehlive kandiduje do cela zebricku nejhorsich ceskych alb vsech dob. Tolik jen obecne, o neumetelstvi vsech tvurcu by se daly napsat stohy. Jestli nekdo prozil takove studium na gymplu, uprimne ho lituju. A jestli jeho nejkrasnejsi spoluzacka dosahovala kvalit Miliny, tak je politovani o to uprimnejsi. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Uvnitř budovy gymnázia tvůrci nikdy nebyli, vše se natáčelo v ateliérech na Kavčích horách. (Kulmon)
  • Maturitní ples byl točen na jediný filmový záběr, který se celý den musel zkoušet. (sator)

Reklama

Reklama