Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Když pominu nostalgii, tak musím dát jen lepší dvě hvězdičky. Připomíná to nastavované bývalé televizní inscenace - a vlastně se jedná o jediný příběh, příběh Hvězdáře, jehož maminka je neustále bez peněz, které jí neposílá její manžel, jenž zůstal v Chomutově. Takže se to vlastně neúměrně táhne, i když to trvá jen šest dílů. Snad to mělo mít nějaký výchovný cíl a dnešní slátaniny se tomu ani rovnat nemohou, jenže... Jak daleko je z Chrudimi do Chomutova, aby si tam dva kluci vyjeli na mopedech? ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším rozsahem vkusný seriál, jehož děj je realitě blíž než cokoliv z prvorepublikových cukráren nebo z dnešních ulic, zahrad a ordinací. Chrudim, Štorkánova a Bednářova scénáristická práce, sociální aspekt ( v socialistické společnosti - sic !), škála typů (chybí už jen Váleček) a převážně živé herecké výkony. K tomu trochu Adamcovy režijní chtěnosti a ♫ porce Štaidlova falzetového oslizla ... Ale je pravda, že méně elitní gymnaziální třídy v té době ve skutečnosti řešily spíše výhody steroidů při tělesném vývoji. Věčné pedagogické dilema: -"To přece nejde: žít s nima a myslet si, že jsou to hajlzové!" ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ladislav Štaidl. Poznávacím znamením tohoto oblíbeného socialistického seriálu o dospívání, strastech, zájmech, prostě o osudech mladých maturantů, kteří pomalu dozrávají v dospělé lidi byly právě Štaidlovi nesmírně populární písně "Mží Ti do vlasů" , "Jsou dny, kdy svítá o něco dřív" a "Miluji tě". Kdybyste mě probudili ve dvě v noci a zahráli mi tyto tři písně, ihned vám řeknu z jakého jsou filmu:-)! Koukatelný to určitě bylo (především pro mou generaci) a obešlo se to i bez zbytečných ideologických keců:-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První z neoficiální a neformální trilogie seriálů o studující mládeži (společně s Třetí patro a Bylo nás šest). Zajímavé postavy i obsazení. Době, samozřejmě, poplatné to je, ale ne úplně podlézavě (pobavil Vlach, rozmlouvající funkcionářství své dceři). Štaidlovy písně jsou opravdu úděsné. Ta největší prdel na tomhle je to zjištění, že režim se možná změnil, ale lidi ne... Zajímavé je srovnání pohledu na maturující mládež s takřka o deset let mladším snímkem Vrať se do hrobu. Jedna jediná dekáda... ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Kladem jsou některé z dialogů a hereckých výkonů, jenž i v rámci tohoto díla -(nikoliv špatného, ovšem ani zcela vrcholného)- bohatě postačují, aby dnešní seriálové opusy strčily do kapsy.(Osvědčení Hlaváčová, Menšík, plus tentokrát výteční Zounar s Trojanem) Co je ale hlavní, pokud jde o volbu představitelek studentek, těžce mi zde tvůrci kápli do noty. Bartůňková je otevřená sexuální výzva v kostce, Bartošová má ty svoje zádumčivé studánky o hloubce Mariánského příkopu a Ljuba Krbová, to je hotová óda na miláčka s předzvěstí jedněch z nejhezčích koziček ever. Tahle třída byla zkrátka výjimečný ročník a závidím tomu, kdo jej měl možnost sklízet a následně chutnat, natož se jím opíjet do němoty. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Seriál se odehrává a je natáčen v Chrudimi. (Kulmon)
  • Ve vedlejším studiu se natáčel zároveň seriál Inženýrská odysea. Mladí herci tak jednou po skončení natáčení "naskočili" jako kompars do Inženýrské odysey. (Kulmon)

Reklama

Reklama