Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

Rodin 

všechny recenze uživatele

Týjo... největší sranda byla, oč se ti týnejdžři v té kavárně sázeli. Mám na mysli sázku o svedení Jindry Bartošové Janem Čenským a "elpé platně", o něž sázka byla. Nikdo z mých vrstevníků (a chodil jsem tehdy na gympl) o existenci podobných hudebních skvostů nikdy neslyšel. Nicméně z nostalgie si seriál s absolutně geniálním výkonem Tondy Navrátila v roli totálního blba Mirka Žaluda, kterého maloměstská krasavice nakonec pojme do svého lože (v seriálu nejasné) a Ljubou Krbovou jako moudrou funkcionářkou SSM těch svých 31,15% zaslouží. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokdy se mi stává, že nějakému seriálu tohoto typu dám nižší hodnocení, než je zdejší průměr. Nostalgie spolu se zalíbením v nejrůznějších věcech, které jiným připadají bizarní, zkrátka dělají svoje. Jenže tady jde opravdu o velice slabý seriál, ve kterém dojde k zápletce vlastně až ve čtvrtém dílu (což je u šestidílného seriálu, kdy se v posledním díle už vlastně nic nestane, docela na zamyšlenou). Studenti tvoří dost nesympatický kolektiv, scénář je opravdu vaření z vody a z celkového zpracování také čiší buď amatérismus anebo skutečně málo času a rozpočtu. Přitom Jiří Adamec mnohokrát v jiných dílech ukázal, že umí. Množství scén, ze kterých je divákovi trapně (např. vnitřní monolog hodné učitelky Balzerové na konci), je značné, rozporuplná je i hudba od Ladislava Štaidla. Kdo by si ale zasloužil zcela najisto doživotní práci v uranových dolech, je zvukař. Kdybych na svůj mobil natočil šeptací dialog uprostřed rozšštěkaného psího útulku, nemohlo by to dopadnout hůř než v tomto seriálu. Nelituji času, který jsem seriálu věnoval, s klidným svědomím ho mohu doporučit podobným nostalgikům, ale v hodnocení se snažím být objektivní. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobový seriál pro mládež, který byl naivní už při svém prvním vysílání a dnes je to úsměvná záležitost, ale čistě z nostalgie dávám dvě hvězdičky. Celkový dojem: 30 %. Když nic jiného, tak tehdy nebylo ve zvyku natahovat seriálová dílka donekonečna, takže scénáristická impotence nevyplynula na povrch tak záhy. Z celého seriálu jsou asi nejhodnotnější dvě písničky rámující jednotlivé díly na začátku a na konci z díly socialistického hitmakera Ládi Štaidla. Utkvěly mi v paměti i po té neuvěřitelné době. ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad a vím proč! Na gymplu jsem studovala ve stejné době a žili jsme úplně jinak! Souhlasí akorát typy, ty byly vždy a všude stejné, jak je vidět už u Martina Friče. Prosím nereprízovat, ať si o nás další generace nemyslí, že jsme byli taková paka....Safra! Pozdě, dnes jsem v TV magazínu zjistila, že repríza bude. Tak doufám v nechuť dnešní generace čučet na adamcoviny:-) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Když pominu nostalgii, tak musím dát jen lepší dvě hvězdičky. Připomíná to nastavované bývalé televizní inscenace - a vlastně se jedná o jediný příběh, příběh Hvězdáře, jehož maminka je neustále bez peněz, které jí neposílá její manžel, jenž zůstal v Chomutově. Takže se to vlastně neúměrně táhne, i když to trvá jen šest dílů. Snad to mělo mít nějaký výchovný cíl a dnešní slátaniny se tomu ani rovnat nemohou, jenže... Jak daleko je z Chrudimi do Chomutova, aby si tam dva kluci vyjeli na mopedech? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Chrudim byla vybrána, protože režisér Adamec ji dobře znal, neboť pochází z nedaleké Skutče. (Kulmon)
  • Seriál se odehrává a je natáčen v Chrudimi. (Kulmon)
  • Jan Čenský tenis příliš neuměl, proto byl v některých scénách použit dublér. (Kulmon)

Reklama

Reklama