Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál ze života studentů maturitního ročníku natočil tvůrčí tým scenáristů Štorkán, Bednář, Adamec. Na úspěšnou spolupráci autoři navázali o šest let později ve zcela stejném složení dalším seriálem z podobného prostředí s názvem Bylo nás šest. (hippyman)

Recenze (77)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším rozsahem vkusný seriál, jehož děj je realitě blíž než cokoliv z prvorepublikových cukráren nebo z dnešních ulic, zahrad a ordinací. Chrudim, Štorkánova a Bednářova scénáristická práce, sociální aspekt ( v socialistické společnosti - sic !), škála typů (chybí už jen Váleček) a převážně živé herecké výkony. K tomu trochu Adamcovy režijní chtěnosti a ♫ porce Štaidlova falzetového oslizla ... Ale je pravda, že méně elitní gymnaziální třídy v té době ve skutečnosti řešily spíše výhody steroidů při tělesném vývoji. Věčné pedagogické dilema: -"To přece nejde: žít s nima a myslet si, že jsou to hajlzové!" ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

V dospelych rolich spickove (klasicky) obsazeno, v detskych rolich uz je to slabsi. Navratil za divnyho, mladej Censky za tenistu, k tomu nekolik neznamych tvari...a Juricka samozrejme nechybi. Jinak jde o serial, ktery si vychutnaji spise obdivovatele socialistickeho vizualu. Pribehove slabe. Muzika Staidl. 3- ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný, příšerně ozvučený seriál (hudba přebíjí slovo a dialogům v exteriérech není vůbec rozumět) s děsivou úvodní znělkou, kterou jsem ani jednou nezvládla doposlouchat do konce. Ale na druhou stranu je to také celkem koukatelné a dle mého nejcharismatičtější český herec Jiří Bartoška je tady přesně ve věku, ve kterém bych ho jako dárek pod vánočním stromečkem rozhodně neodmítla. ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad a vím proč! Na gymplu jsem studovala ve stejné době a žili jsme úplně jinak! Souhlasí akorát typy, ty byly vždy a všude stejné, jak je vidět už u Martina Friče. Prosím nereprízovat, ať si o nás další generace nemyslí, že jsme byli taková paka....Safra! Pozdě, dnes jsem v TV magazínu zjistila, že repríza bude. Tak doufám v nechuť dnešní generace čučet na adamcoviny:-) ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit seriál z dnešního pohledu,ale vrátím se v čase.Psal se rok 1979, za okny bytů zuřila normalizace a oba programy ČT nás krmily projevy komunistických vrahů, cpaly nám seriály typu Žena za pultem,Muž na radnici, roztomilou hříčku o překrásné práci kombajnérů Plechová kavalerie a podobné sračky.ještě jsem ani netušili, že v tomto duchu se ponesou i léta 80. tá a Okres na severu,Rodáci a Gottwald.Takže musíte vážení chápat, že ojedinělý,apolitický seriál pro mladé lidi, kde se nenosily svazácké košile a neschůzovalo jsme jistě všichni uvítali.Na tu dobu byly v seriálu odvážné věci-automechanik, pracující jen za bony, student-synáček vysokého komoušského funkcionáře byl stejná svině, jako jeho otec, téměř kamarádský vztah se soudruhy učiteli...Ani osudy jednotlivých hrdinů nebyly vůbec špatné a celé to korunovala super hudba té doby, skorobožský Láďa Štaidl, tehdy šéf orchestru božského Karla Gotta.Takže mých pět hvězd si tento seriál prostě zaslouží. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jan Čenský tenis příliš neuměl, proto byl v některých scénách použit dublér. (Kulmon)
  • Uvnitř budovy gymnázia tvůrci nikdy nebyli, vše se natáčelo v ateliérech na Kavčích horách. (Kulmon)
  • Chrudim byla vybrána, protože režisér Adamec ji dobře znal, neboť pochází z nedaleké Skutče. (Kulmon)

Reklama

Reklama