Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úsměvná, černohumorná, zcela jednoznačně chlapácká záležitost (kdo má většího?), se kterou jsem neměla žádný výraznější problém. Lee Marvin v mých očích obstál, Gene Hackman jako Mary Ann (já si původně myslela, že je to ženská) zábavný, no a za ten překrásný lán slunečnic nemohu jinak, než dát solidní tři hvězdy.. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Drsňák Lee Marvin versus dva bráchové - brutální bestie (Gene Hackman a Gregory Walcott), k tomu hezká Sissy Spacek, skvělá hudba Lalo Schifrina, blonďáci s brokárnama a cool scény jako úvodní titulky s rozsekáním krav, honička s kombajnem v poli a následné sešrotování auta kombajnem, přestřelka mezi slunečnicemi a závěr ve chlívě. Drsnej sedmdesátkovej nářez. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vážně nádhera. Tento film je krystalickým příkladem akčního krimi konce dvacátého století. Na nic se tu nehraje, moc se nekecá, prostě se vystopuje padouch, nabijí se bouchačky a jde se na věc. Má to styl, říz, a odsýpá to neuvěřitelným tempem. Akční scény jsou dobře vypilované, tenkrát to musela být nějaká pecka! Lee Marvin mi chvílemi mírně připomínal charisma Seana Conneryho a roztomilá Sissy Spacek tomu všemu jen pomáhala. Gene Hackman mi zase připomenul jeho zápornou roli v Supermanovi, protože tady byl opravdu zlý s velkým Z. Jak chladnokrevně obchodoval na své farmě, na to jen tak nezapomenu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

"- Vis, co je Chicago? Chicago je stara, nemocna svine. Chrochta a chce cerstvy mliko. Zaslouzi si jit pod nuz". Reziser Michael Ritchie /roku 1972 natocil film Kandidat s CervenymFordom/ natocil sympaticky film z americkeho Stredozapadu. Dejova linka zaujme hned divaka, takze nuda nehrozi, Lee Marvin /Man who shoot Liberty Valance, muzikal Paint Your Wagon/ spolu s Gene Hackmanom /Francouzska Spojka, neskor aj Mississippi Burning 1985/ to pekne tahaju. Film, ktory stoji za to pozriet si : s dievcatami sa zachadza ako s dobytkom, s dobytkom sa zachadza ako s ludmi, prasne cesty Americkeho Stredozapadu, kombajn v poli a mladici s puskami su ochotni strielat takmer na vsetko, co sa hybe/. Lee Marvina zacinam mat coraz radsej, Sissy Spacek bola skvela. 86 % ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Příjemně pokleslej gangsterskej akčnák z Jihu, místy připomínající hixploitation (a to já rád). Film táhnou hlavně herci (Lee, Gene, Sissy) a parta dobrejch scén. Bohužel je tu taky dost scén, který jsou zbytečně natahovaný, ale v tý době to nikomu nevadilo a já se nad to taky dokážu povznýst. Taky je to dost naivní - třeba si nejsem jist, jestli Marvinovo charisma je dostačující k tomu, aby ho neodstřelili už někdy na začátku - ale ta naivita může být vnímána taky jako určitej klad spíš než zápor. A to je můj případ. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama