Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jen to těm volům nandej, Lee! Prime Cut je v první řadě venkovská zabijačka, kde Gene Hackman je padouch a Lee Marvin přichází, aby mu utnul tipec. I kdyby byl film postaven jen na hláškách hlavního hrdiny, stačilo by to. Dál je tu i krásná Sissy Spacek (kdo by to byl řekl?) a mnoho dalších kuriozit. Povedená sedmdesátková řežba s hudbou Lalo Shifrina, která nikoho zvlášť neohromí, ale zaručeně nebude nudit. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Příjemně pokleslej gangsterskej akčnák z Jihu, místy připomínající hixploitation (a to já rád). Film táhnou hlavně herci (Lee, Gene, Sissy) a parta dobrejch scén. Bohužel je tu taky dost scén, který jsou zbytečně natahovaný, ale v tý době to nikomu nevadilo a já se nad to taky dokážu povznýst. Taky je to dost naivní - třeba si nejsem jist, jestli Marvinovo charisma je dostačující k tomu, aby ho neodstřelili už někdy na začátku - ale ta naivita může být vnímána taky jako určitej klad spíš než zápor. A to je můj případ. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Film je v první řadě nekomplikovaným tahem na cíl, žádné velké řešení. Kluci s Chicaga (ti v kvádrech) chtějí zpátky peníze, ale redneci (blonďáci v monterkách) na to mají jiný názor. Jasná a jednoduchá zápletka s kristalickým řešením s charizmatickou nesmlouvavostí Lee Marvina na jedné straně a zákeřnou prohnaností Gene Gackmana na straně druhé. 80% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nebojím se tak vysokého hodnocení, protože tenhle film pro mě má všechno. I když jde o gangsterskou zápletku s pomstou, jsou tu všechny důležité části života. Pomoc, nevinnost, láska, zlo, pomsta. Drsný dobytkářský gangster dluží chicagskému podsvětí a nehodlá zaplatit a proto je Nick Devlin (Lee Marvin) najat za 50 tisíc na pomstu v jakémkoliv provedení. Na ranči se ale neprodává jen maso na konzum, ale také lidské maso = mladé zfetované dívky odebírané ze sirotčinců na prodej bohatším rančerům. Nick zachrání mladou dívku a dá jí volnost. Vzniká mezi nimi láska. Ona je zamilovaná jako pana, on okouzlen mladostí a otevřeností. Ten rozdíl dvou generací mezi náctiletou a padesátiletým je sice velký ale vůbec to nevadí. Velká dávka šokujících záběrů, které sice nejsou přehnané ale mají velkou váhu (porážka krav, noční šaty bez spodního prádla, detaily...). Hudba byla skvělým doplněním scény. Od veselého bendža až po temnou hudbu pomsty. Sissy Spacek je klenot lolitek, nádherná, né nevinná, upřímná, roztomilá. Lee Marvin s šedým oblekem, bílými botami a bílými vlasy s kamenným pohledem - krutý, rozumný a někdy lidský. Možná tenhle popis vyzní, že je to velké drama, ale film je naplněn velmi vtipnými momenty = zábava pro celou rodinu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s lehce westernovým námětem - místní farmář (Hackman) ovládá celé okolí, leč tipec mu nepřijde zatknout hrdina na bílém koni, ale skupina mafiánských hitmanů z Chicaga vedená Marvinem. A je to celkem průměr, většinu filmu se nic zajímavého nestane, Marvin i Hackman mají za sebou lepší role, finální přestřelka je taková obyčejná. Té vidlácké atmosféry bylo navíc na mě moc (házení vidlemi!!!). Za zmínku stojí hlavně výborná honička s kombajnem a především nahaté holky včetně Sissy Spacek, vychovávané v sirotčinci jako budoucí sexuální otrokně. Zbytek průměr na 3*. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama