Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

castor 

všechny recenze uživatele

Napravuji některé filmové resty z 90. let. Pro tři je v posteli vždycky málo místa. Jedna je jeho manželka, druhá jeho milenka. On vládne nekompromisní rukou chlapecké škole a oběma dámám leží hodně v žaludku. Střídavě je ponižuje, dojde jim proto trpělivost a utopí ho ve vaně. Po odklizení mrtvoly se zdá, že by mohly mít pokoj. Jenže tělo zmizelo. A někdo to ví. Už tady je patrné, že s věrohodnou charakteristikou postav to bude na štýru. Zpracování vztahu obou žen je totiž hodně podivné. Jedna, učitelka matematiky Sharon Stone, byla vzpurnou milenkou a vedle subtilní manželky Isabelle Adjani má v šéfování téhle (do)hry navrch. Původní francouzskou verzi jsem neviděl a upřímně o ni ani nestojím. Remake coby psychothriller vůbec neobstojí. Herecky místy otravné. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slabý remake už tak průměrných a přeceněnovaných Ďábelských žen... Jediný důvod, proč má význam se na tenhle kus podívat, je opravdu slušné, zejména ženské herecké obsazení, které však nic moc nepředvede (samozřejmě kromě Kathy Bates) a sem tam slušná atmosféra... Jinak je film předvídatelný až běda, zbytečně natahovaný a nudný... Za mě osobně ztráta času a tak trochu zbytečný film... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s francúzským originálom je remake nielen známejší a lepšie obsadený, ale má aj lepšiu trilerovú atmosféru. A to nielen na konci ako v origináli. Na druhej strane, s niektorými bodmi sa príliš nepára, ako napríklad príprava vraždy, a ide rovno na vec. Hoci je duo herečiek v hlavných úlohách známejšie, na plnej čiare ich zotiera menej známy Palminteri, ktorému rola sadla skvele. Trilerový záver je ešte lepší ako v originále. Aj keď obsahuje pár logických chybičiek a nepôsobí príliš vierohodne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

DIABOLSKÚ PASCU nemám rád od prvého pozretia. Jeremiah Chechik (kultová griswoldovská komédia VIANOČNÉ PRÁZDNINY) sa márne snaží - ak talent chýba, tak chýba a nedá sa s tým nič urobiť. Zostáva snaživá (ale nakoniec mizerná) kráska Sharon Stone, zakríknutá (no nepresvedčivá) Isabelle Adjani, Chazz Palminteri (ZVYČAJNÍ PODOZRIVÍ, PRÍBEH Z BRONXU) sa predstavuje v ďalšej svojej (nudnej) variácii na „živočíšneho arogantného nadsamca“ a tak nakoniec vyhráva vždy výborná Misery a Dolores Kathy Bates v podpornej roličke vyšetrovateľky. Nudný, nezáživný a ukážkovo rutinný americký (akože psychologický) triler. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Toto je 1 z tých brakovejších odrôd, ktroú sa mi poviedlo vidieť dvakrát, pretože pamäť to úspešne skartovala do 24h a tv upútavka moju pochybnú dušu zakaždým navnadila. :) Najväčšia hrozba televízií nie sú telenovely, nie!!!, ale práve tie ich upútavky, čo častokrát vedia byť tak táák tááááák sexi.....! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Producent James G. Robinson odešel od projektu v době, kdy Sharon Stone odmítla natočit scénu, kde měla být nahá. (Terva)
  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)

Reklama

Reklama