Reklama

Reklama

Pavouk

  • Kanada Spider (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh muže, osudově polapeného do sítí vlastní mysli. Dennis Cleg je po mnoha letech propuštěn z psychiatrického ústavu. Odjíždí do chráněného domu, aby tam dál žil svůj osamělý podivínský život. Ponechán napospas sám sobě, svým představám a vzpomínkám na dětství, kdy zdánlivou rodinnou idylu s milovanou maminkou a otcem narušil otcův vztah k jiné ženě. Komorní psychologický příběh podle románu a scénáře Patricka MacGrathea zaujme především díky výtečnému výkonu britského herce Ralpha Fiennese v titulní roli (také Schindlerův seznam, Sluneční svit, Harry Potter a Ohnivý pohár…). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Tomco 

všechny recenze uživatele

skoda. cronenbergova filmografia do tohto momentu pre mna absolutne bezchybna. spider ma v prvej polovici totalne znechutil a odrovnal, nastastie druha polovica zachranuje co moze, a tak som to zvladol az do konca. co k deju. ten je pomerne lahko predvidatelny a viacmenej aj nezaujimavy. fiennes je skvely herec, svoje si zahral aj tu, no z priemeru tento film nevytiahne asi nic. zial. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky dávám jen za předvídatelný závěr, nicméně ... o to v podstatě nejde, jde hlavně o myšlenkové postupy duševně nemocného člověka, o jeho pokřivený a deformovaný svět. Cronenberg mě zas až tak nepřekvapil, hlavní myšlenka je téměř stejná jako u jeho předchozího dílka ExistenZ - prolínání reality a snu. A Ralph Fiennes - NO COMMENT, všichni se už nejednou přesvědčili, že jeho herectví je něco extra. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film ma slaby scenar, ktory sa nevie rozhodnut, ci ma rozpravat pribeh o cloveku, ktory sa liecil na psychiatrii alebo o osudoch vraha ........ Pribeh je priserne nudny, herci ako Fiennes sice fajn, ale Cronenberg sa ako reziser prilis neukazal, skor je tu len za rutinera bez kuska invencie a bez zaujmu. 40 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchý a skromný vzpomínkový příběh psychicky narušeného člověka, který jako duch prochází svými dějinami, téměř beze slov a s temnotou prostupující jak jeho myslí, tak i celou atmosférou filmu. Cronenberg se nechce nijak podbízet, nevychází vstříc diváku a svým chladným a odtažitým stylem režírování situuje film do opačné polohy působení než Čistá duše. Tím však mimo jiné vyvolává neblahé pocity nudy, film jakoby nic neříká - nedokáže své publikum řádně oslovit a vtáhnout... 5/10 ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Iný" film so zaujímavou klaustrofobickou atmosférou a k tomu ešte pomaly sa vlečúcou. Keď som to požičal na dvd a pozeral so sestrou, tak mi po polhodine vynadala, že čo som to zase požičal a šla spať. A jej chyba, lebo prišla o celkom zaujímavú pointu, ktorá zachránila film od horšieho hodnotenia... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Spiderovy (Ralph Fiennes) potíže s rodinnou historií jsou skutečnou psychologickou diagnózou nazvanou Capgrasův syndrom. Jedná se o duševní poruchu, kdy si osoba myslí, že někdo z rodiny, blízký přítel, rodiče nebo partner byli nahrazeni identicky vypadajícím dvojníkem. Lidé s touto poruchou při pohledu na přátelé, partnera či sami sebe v zrcadle věří, že vidí dvojníky. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama