Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (103)

Gediman 

všechny recenze uživatele

Trojka druhý díl úplně ignoruje (což je pochopitelné) - je řečeno, že manželka Connora umřela při autonehodě a ne díky záření Slunce. Film ale i tak dělá retcon - ukázalo se, že Connor na konci prvního filmu nebyl posledním nesmrtelným. Ještě existovali tři, kteří byli celou dobu zasypáni v jeskyni. Hlavní padouch má nějaké nadpřirozené síly navíc, což je rozdíl oproti předchozím. Kvalitou teda průměr. Není tu nic vyloženě hloupého, ale ani nic, co by se mi nějak extra líbilo. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ach jo. A takový to byl hezký kult. No dejme tomu že Highlander 3 by mohl být celkem důstojným zakončením slavné série. (nebýt ovšem čtverky). Je to docela zábavné a i akční. S Van Peeblesem je celkem sranda a i Lambert je koukatelný. Umně se daří tvurcům maskovat i minirozpočet. No prostě celkem ucházející trojka. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nebýt Deborah Kary Unger a Mario Van Peeblese v roli Kanea, který předešlé dva záporáky Kurgana a Katanu strká levou zadní do kapsy, snad by ani nestálo za to se na to dívat, příběh suchý jak písek (stejně rychle jako on mezi prsty vám unikne pamětí) s mnoha nezajímavými vypomáhacími scénami - hlavně ty retrospektivní flashbacky jsou trochu mimo a zbytečné (alespoň můžete přemýšlet, jestli Deboře sluší více blond nebo zrzavá). Lambert naprosto sterilně svůj, ale i proto ho mám třeba rád. Asi stejně nudné jako první Highlander, jen ne tolik okázalé a je to znát. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti svého učitele se Connor MacLeod (Christpher Lambert) vydává do Japonska, aby se u bájného mága Nakana dále zdokonalil v umění vlády s mečem. Po čase je ale Nakana napaden zákeřným Kanem, a MacLeodovi se jen tak tak podaří uniknout. Kana a jeho muže naštěstí uvězní zával. Po čtyřstech letech je ale Kane osvobozen archeology, a jediné po čem touží je se pomstít MacLeodovi... Po hodně tragické dvojce jsem měl obavy, jestli jsem si závazkem, že shlédnu všechny díly Highlandera nevzal až příliš velké sousto. Ale trojka mne docela mile překvapila - nejenže je na hony vzdálena ubohosti dvojky, ale navíc je vcelku věrnou kopií původní jedničky (bez Queenů), za to s mnohem hezčí vizuální stránkou (přece jen - doba pokročila). Po herecké stránce film nikterak neoslnil, ale podívat se na něj dalo.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo vždy robia továrne opustené, ale tak či tak to je slabý film a všeobecne Highlander séria je dosť slabá aj keď má vznešené a zaujímavé nápady a myšlienky. Je tu dlhý sex ako z erotického filmy, je tu krásna hudba ako z britských bájí a mýtov a filmov o jej histórii, nádherné cvičenie v severskej prírode a nuda v Japonsku. Určite je to lepšie než ten otrasný druhý diel, ale nezobralo ma to ako prvá časť s Queen a piesňou "Who wants to live forever". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)

Reklama

Reklama