Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (103)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek bych, ze treti Highlander je lepsi nez druhy dil. Opet se dozvime par dalsich veci o nesmrtelnych a opet si nektere veci odporujou s tim, co bylo receno v minulych dilech a opet se jedna o variaci na prvni dil. Nicmene narozdil od druheho dilu se tu tvurci plne venujou Connorovi a to se na film hned lip kouka. Hudba se taky zlepsila, ale na Queeny samozrejme nema. Jako zaporak tu je stejne jako v minulejch dilech silena tlama, nicmene je celkem v pohode. Opet sem se nudil jen minimalne, ale vic jak 3* to nebudou. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti svého učitele se Connor MacLeod (Christpher Lambert) vydává do Japonska, aby se u bájného mága Nakana dále zdokonalil v umění vlády s mečem. Po čase je ale Nakana napaden zákeřným Kanem, a MacLeodovi se jen tak tak podaří uniknout. Kana a jeho muže naštěstí uvězní zával. Po čtyřstech letech je ale Kane osvobozen archeology, a jediné po čem touží je se pomstít MacLeodovi... Po hodně tragické dvojce jsem měl obavy, jestli jsem si závazkem, že shlédnu všechny díly Highlandera nevzal až příliš velké sousto. Ale trojka mne docela mile překvapila - nejenže je na hony vzdálena ubohosti dvojky, ale navíc je vcelku věrnou kopií původní jedničky (bez Queenů), za to s mnohem hezčí vizuální stránkou (přece jen - doba pokročila). Po herecké stránce film nikterak neoslnil, ale podívat se na něj dalo.. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Další z podhonocenejch filmů. Zásadní chybou Highlandera 3 je to, že je v podstatě jen horší kopií prvního dílu. Jinak si ale akční fanoušci nemají na co stěžovat. Morahan je talentovanej režisér a film má solidní drajv a i akční scény jsou natočený velmi dobře. Po fimařský stránce je Highlander 3 špičkovej film, kterej nenudí. 70% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako upřímně, mně se tento díl líbil ještě více, než ten předchozí. M. V. Peebles velesympatický záporák, D. K. Unger sice není krásná, ale má další přednosti. Dokonce jsem i tomu Ch. Lambertovi většinu věřil. Jo, líbilo se mi to. A dokonce i hudba byla po Queenech fakt dobrá. Minulé disko tóny vyměnily kvalitní chorály... Překvapuje mě až tak nízké hodnocení zde... ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Třetí díl a žádná novina, jen z jedničky protažená rovina. Ten klučina Lambertů s mečem se ohání, režisér diváka k zoufalství dohání. Vrtat se ve starých ranách z jedničky, toť tragické jak rozšmajdané lodičky. Z efektní show a reje akce zbyla jen otupená levá frakce. Tam kde nudu rozsévají dlouhá souvětí, film vhodný leda tak do smetí. Skotský horal je ta tam, před kamerou stojí jak okoralej trám. Dlouhé vlasy asi padly v boji, zápletka se chybami jen rojí. Pohledy do historie jsou jen nudnou zástěrkou, už žádná euforie. Scény bez ladu a skladu jsou pouhou přestřelkou, Highlander 3 pomalu v zapomnění hnije. Přesto pořád lepší nežli čtvrtý díl, alespoň pár dejme tomu filmových chvil. Nad propastí odpadu, pošlapal mi náladu. Svrhnout ho tam není problém, nejen za ten mizerní dojem. Ale pořád lepší nežli čtyrka, ta hovadin sbírka. Dávám proto hvězdu jednu, stavím se tu na vlastní bednu. Škoda, chudák série. Ta už holka dávno nežije. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)

Reklama

Reklama