Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (299)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sice nemohl trošičku zviknout na herecký projev Rickyho Gervaise a divnou kameru. Po pár dílech jsem si ale na kameru zviknul a Gervaise jsem si přímo zamiloval.Každý týden jsem se těšil na nový díl, ve kterém bude Gervais s Crookem hláškovat a Freeman na ně bude zmateně koukat. Tuhle partu si prostě nejde nezamilovat. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 1. sérii: "ČT 2 nasazuje nový britcom, nějaký Kancl!" To byla má první slova, když jsem si přečetl programovou nabídku na pátek. Poté, jsem se šel mrknout zde. Když na mě "vybaflo" tolik pětihvězd, tak jsem čekal, že to bude fakt něco extra a že se budu válet smíchy po zemi. Bohužel, nestalo se. Humor je zde hodně křečovitý, to co mnozí považují za "geniálnost a originálnost" já považuji za nudu a sem tam nějaký celkem ucházející for. Navíc, tady jsou tak nesympatické postavy, že téměř nikoho jsem si nestačil během těch 7dmi dílu oblíbit (no, snad tu Dawn, ta se ještě dá). Vlastně charaktery postav je to, na co u mě tento seriál dojel. Hlavně ten Finch, i když tam byl jen zhruba dva díly, tak mě nehorázně sral! Takže sečteno a podtrženo: Na druhou sérii se podívám, ale velmi silně pochybuji, že bych změnil hodnocení. 81 % je pro mě větší záhadou, než kdejaký film od Lynche :-) Po celé druhé sérii: Nemýlil jsem se. "Humor" je stále stejný, ten zmrd Finch je tam zase a ten tanec, který, podle jistého komentáře, "byl zařazen mezi 10 nejvtipnějších momentů na televizní obrazovce", mi přišel tak NEVTIPNÝ a ubohý, že se opravdu divím těm 81 %... No nic.. na ty dvě extra vánoční epizody, které ještě budou, se možná podívám, ale velice pochybuju, že by to můj názor na tento průser změnilo...Po dvou extra vánočních epizodách: První z nich byla tak ubohá, že jsem chtěl hned snížit své hodnocení. Ale řekl jsem si, že počkám, co se stane v té druhé. A ta, světe div se, byla téměř vynikající. A to hlavně ze dvou důvodů: SPOILERY! Za 1) David se konečně zachoval normálně a odfuckoval toho zmrda Finche. 2) Dawn a Tim konečně spolu, (ale že to trvalo :-) Takže hlavně díky těmto dvěma důvodům neměním své hodnocení. Závěrečné zhodnocení celého seriálu: Věřím, že někomu se to líbí, ale já si to už zřejmě nikdy znovu nepustím. Ty 3 hvězdy jsou tak akorát. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zakladni predpoklad, aby si tenhle serial clovek uzil, je preckat urcite jeden, idealne tak dva dily. Protoze aspon ja jsem si po prvnim dilu rek, co to je za desnou sracku, na to snad lidi cumi jen za trest. Ono to totiz fakt nema na prvni pohled jak nalakat, vcelku realisticky pusobici pohled do jedny kancelare s jejima zamestnancema a jejich beznejma problemama, to vse natoceny dokumentarnim stylem, takze misty rozklepana kamera a rozhovory na kameru. I kdyz je tu spousta postav, vetsina slouzi spis jako krovi, aby kancelar nebyla libuprazdna a vsechno to je tak na 4, 5 hercich, pricemz tomu absolutne kraluje Gervais, coz byl taky duvod, proc jsem na serial kouknul. Jeho sef je totiz jeden z nejvetsich kretenu, jaky jsem kdy videl, chova se jak naprostej sympatak, kterej nesetri forama, ale ve vysledku kazdyho jenom silene urazi a otravuje, jeho humor je naprosto mimo, proste hovado k pohledani naprosto neschopny ridit kancl, ktery snad ani minutu serialu nepracuje. Vetsina foru taky stoji hlavne na nem a na tom, jak se neustale postavy dostavaj do nejakejch trapnejch situaci a jak si s nima poradi. No nicmene na tenhle styl jsem si po par dilech zvyknul, kamera mi prestala vadit a i kdyz tu neni zadnej vylozene sympatak, nebo postava, ktery by se dalo fandit, v kazdym dilu se najde nejaka masakralni hlaska nebo originalni forek, u kteryho se clovek z chuti zasmeje, takze to nakonec tech 14 dilu ty 4* da. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

David Brent je tupé, kruté, sebestředné, neschopné hovado. A stejně jsem si ho zamiloval. Ono to asi ani jinak nejde. Spolu s Extras rozhodně jeden z nejlepších seriálových počinů, jaké jsem kdy viděl. Humor Richarda Žervé mi svým libováním si v totální trapnosti připomněl první Formanovy filmy. Dodatkový komentář: Po shlédnutí bonusového vánočního dvojdílu u mně tenhle seriál ještě o kousek stoupnul. Téměř úplně se tam změnila atmosféra a z šéfovského kreténa se David stane loserem bez šance na lepší život. Někdy jsem s Davidem Brentem neskutečně soucítil. Konec seriálu byl pro mně naprostým zadostiučiněním. "Neile, mohl bys jít stranou, vyfotíme se jen my, stará parta." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled neuvěřitelně působivý seriál. Komedie? Jak pro koho! Fakt je, že ačkoliv se nesmějete a příde Vám to trapné na konci každé epizody pochopíte podstatu světa a právě ta Vám vnukne závěrečnou pointu a vlastně důvod toho proč to je takové jaké je. Nebudu lhát, když řeknu, že jsem ze začátku byl v nerozhodné pozici. Ricky Gervais je výborný herec a zde zahrál šéfa, sviňi, naprosto skvěle. Jediné co mu vytknout, tak asi nevtipné vtipy, které přídou na to, že jsou vtipné. Prostě Vám to ale neuvízne v hlavě jako něco, co sledujete každý den. Kancl není seriál pro každého. Není to seriál u kterého se řechtáte chvíli co chvíli. Není to seriál podobný jakémukoliv jinému seriálu a už vůbec ne takovým jako jsou například Black Books nebo Partička IT. Je to seriál z reality, normálně použitelný materiál k tomu, jaká je atmosféra v jednom podniku a k čemu nakonec spěje. Kancl Vás totiž uhrane, ani nebudete vědět jak, ale dokáže to. Možná ze začátku nebudete souhlasit, ale časem stejně uvidíte. I když je to neuvěřitelně trapný. Možná ale to všecko je jenom obal, který může něco nabídnout, ale ne každému to dokáže sednout. Jako třeba mně. (6/10) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • Režisér a scenárista Kanclu Ricky Gervais se zhostil ústřední role, krátké cameo si ale střihl i druhý z tvůrců sitcomu Stephen Merchant. Objevil se v epizodě druhé řady "Charita", kde ztvárnil Garethova (Mackenzie Crook) kamaráda Oggyho. (Yokolobuna)
  • I když to tak působí, při natáčení se téměř vůbec neimprovizovalo, vše bylo předem napsané ve scénáři, seriál měl jako improvizace jen působit. (don corleone)
  • Jde o první britský sitcom za posledních 25 let, který byl nominovaný na cenu Golden Globe. A vůbec o první, který cenu také vyhrál. Dvakrát! (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama