Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Recept na Noční hlídku: Vhoď do hrnce Matrix, Highlander, Blade, Pán Prstenů a Rabbit in your headlights, přidej starou baterku co ti zbyla z pionýrského tábora , babiččin korálkový závěs, pěticípou hvězdu a hrdinu co má hlášky typu: "davaj pelmeně". Opravdu výživný film. Hodně jsem si smlsla na ruštině a těším se na další díly. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to takovej mix mezi filmy Blade, Krotitelé duchů a Matrix. ze všech těch filmů je vybrána nějaká část, ale bohužel většinou to nedosahuje takový kvality, stejně tak je tady snaha o úchvatnou kameru a z každý scény sálá snaha o co nejstylovější záběry a někdy toho je už oprvadu moc a ruší to celý děj, který taky neni úplně doladěn, připadal mi takovej roztříštěnej a zmatenej a zase trochu zbytečně, klidně by to sneslo trochu zjednudušit, ale nápad je dobrej a pokud se vychytaj nějaky mouchy tak další díl by už mohl být hodně dobrej ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Trochu chaotický, miestami nezrozumiteľný film z kategórie dark fantasy, ale temný ako noc a so zaujímavými efektami i príbehmi, plus solídnym mytologickým základom. Trošku mi vadilo, že niektoré časti zápletky zostali až príliš otvorené, ale snáď to dorieši pokračovanie. Rozhodne vzhľadom na obsah, kvalitu i krajinu pôvodu majú všetky "Dozory" veľký potenciál a pozriem si aj ďalšie časti. Fandím Rusom už len preto, že vytiahli na svetlo žáner, ktorému sa na hollywoodskej či celosvetovej scéne v poslednom čase príliš nedarí (rsp. sa netočí). Určite by ma zaujímala aj knižná predloha, ktorá má v Rusku vraj veľký úspech, ale to by ju musel niekto v ČR vydať :-) Takže tak za 3,5*. ((Trošku poopravujem starší komentár - fantasy a sci-fi sa predsa len už dostáva trochu viac na svetlo filmového sveta, ale stále jej nie je dosť - komixy nerátam. Len tak ďalej a hádam sa dožijeme aj sfilmovania niektorých sf&f legiend. A knihy o "hliadkach" v češtine už sú tiež na svete.)) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Efektní a k zamyšlení nutící fantasy, jejíž pokračování si opravdu nenechám ujít. Po přečtení knižní trilogie a pochopení toho, co jsem ani při téhle stopáži nepochopil a chtěl jsem, aby mi bylo vysvětleno, můžu hodnocení zvednout na čtyři hvězdy reprezentující plnohodnotných 80% s tím, že předloha, z níž byly ty správné pasáže vybrány a zdařile přeskládány, aby utvořily tento film, je prostě lepší. Ale rozhodně se jednou za čas rád podívám znovu, protože takovíhle Anton, Olga, Geser, Zavulon a ostatní mi do mých četbu doprovázejících představ přesně pasují. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celkem chaotické, ale s atmosférou. Má svůj originální styl, který se mu nedá upřít, ale chvílemi bych řekl, že ta stylovost není prostředek, ale účel. A že se film točil ne kvůli příběhu, ale kvůli tomu, aby byl nehorázně cool. Není to vyloženě špatně, ale přeci jenom - chvílemi to na škodu je. Čtyři hvězdy přesto docela s přehledem. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Od režiséra Timura Bekmambetova jsme u nás před Denní hlídkou mohli vidět svérázný historický film Gladiatrix (2001). Doma ale byl už dávno hvězdou, protože má za sebou stovky videoklipů a reklam, za což získal pověst ruského Ridley Scotta. (imro)
  • Anton Goroděckij (Konstantin Khabenskiy) je ve filmu vykreslen jako upír, pije krev a má upíří zuby. V knize je pouze mágem nižší kategorie. (Idoviren)
  • Žluté nákladní auta, kterými jezdí Noční hlídka, jsou ZiL 130. (Maulincio)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama