Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (714)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Britská romantická komedie přesně tak, jak jí mám rád – plná výborných, skvěle zahraných postav, suchého humoru, šťavnatého humoru, ztřeštěného humoru, geniálních dialogů, jiskřívé romantiky a nahánějícího finále! Obsazení je skvělé, zaručeně bezchybní Hugh Grant a Colin Firth nemohli zklamat, ale i René Zellwéger si oproti očekávání všech vede skvěle. Vedlejší role plné klasických vedlejších herců jsou jen obvyklá třešnička na dortu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Aj som sa zasmial, nepopieram, a taktiež to vedelo byť miestami milé i príjemné, ale nedá sa mi zbaviť dojmu, že cieľovou skupinou divákov je naozaj skôr ženské publikum. Jednoducho sa mi ťažko vžívalo do Bridgetinej mysle. A čo sa týka vzťahových kixov, prišli mi dosť nadnesené, ale to už tak pri komédiách býva. A v poslednom rade, v rámci hereckého obsadenia nemám žiadne výhrady, Hugh Grant, Colin Firth aj Renée Zellweger zahrali svoje postavy na jednotku. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nedokázal som druhý krát tento film dopozerať do konca, ale dokázal som mu odobrať jednu hviezdičku. Film je zaradený do škatuľky romantických komédií, ja ho zaraďujem medzi terapeutické filmy,, ktoré by sa mali premietať iba na lekársky predpis alebo odporúčanie psychológa. Celý význam filmu vidím v tom, že dáva nádej tým, ktorým príroda alebo život, prípadne spoločnými silami ublížili. V mojom ponímaní je to ako s Forestom Gumpom, ktorý nás presviedča, že nie je potrebné aktívne pracovať na dosiahnutí úspechu, ale stačí mať iba šťastie. Nejdem samozrejme polemizovať s hodnoteniami ostatných užívateľov, pretože sa riadim Dylanovým "I touch noone and no one touches me". ()

meave 

všechny recenze uživatele

Bridget jednoducho nemôžem nemilovať. Možno nerobím až také trapasy, ani toľko nepijem /aby som nedávila/ a ani nefajčím, ale presne chápem ten pocit byť absulútne out, keď nič nie je ako má byť a každý ďalší deň je ešte o chlp viac nahovno. Je to asi jediná rola Renée, voči ktorej nemôžem ani slovkom namietať. Hugh je očarujúci sviniar a Colin uhladený gentleman /isto?/ a ja sa aj po x-tom zhliadnutí cítim vždy tak správne veselo rozpoložená. Nemáte chlapa? Máte babu a ten správny vek? Vrele odporúčam! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Seriem na Čečensko.“ Úžasná sranda, ktorá je tak dobre nakrútená a diabolsky zahraná (predovšetkým Hugh Grant exceluje na tému „Do riti, tomuto hovorím bombarďáky.“), že sa do kože ženy, blížiacej sa k zenitu, vcítia pravdepodobne aj čo i len mierne empatickejší puberťáci. Grant je natoľko krásne hajzlovský, že následne neodolal a o rok neskôr hral v "chlapskej Bridget" (= vynikajúcej adaptácii výbornej knižky britského spisovateľa Nicka Hornbyho Ako na vec). Svižný hrdinkin vnútorný monológ a podľa očakávaní tradičná anglická atmosféra (suchý humor á la „zajačik Playboy“, typická pochmúrna britská výprava interiérov aj exteriérov) sú hlavné devízy tejto rozkošnej, drsnej, romantickej komédie. Kino Považan 2001 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy Daniel Cleaver (Hugh Grant) vbíhá do výtahu, kde bude sahat Bridget (Renée Zellweger) na zadek, má na očích brýle. Když se ve výtahu otočí, už brýle nemá. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy leží Bridget (Renée Zellweger) s Danielem (Hugh Grant) v posteli, zmiňují britského premiéra. Hugh Grant shodou okolností o dva roky později ztvárnil postavu s touto funkcí ve filmu Láska nebeská (2003). (Aknah)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno