Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kultovní manifest svobodných žen po třicítce, jehož hodnocení dle mého názoru kolísá na základě toho, jak kdo danou situaci důvěrně zná, či se v ní dokonce zrovna nachází. Deník BJ není sám o sobě nikterak výjimečnou komedií , ale na rozdíl od těch amerických má výhodu ve specifickém britském feelingu plném ironie, který mi byl vždycky tak nějak bližší a Hugh Grant v něm tradičně představuje buď cukrouše a nebo cukrouše, co je tak trochu šibal.. Musím podotknout, že R.Zellweger mně nějak přehnaně tlustá nepřipadala a moc bych si přál, aby současný diktát módních časopisů a televize ohledně definice ženské štíhlosti byl co nejdříve pasé jako motiv pohonu Santa Clausových saní na svetru C.Firtha.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z romantických komedií, co mě absolutně minula: koukatelná nuda s pár vtipnými momenty, možná ne tak hloupá a naivní jako jiné lemoňády, přesto nemám nejmenší zájem si tuto podívanou někdy zopakovat. Sorry, že kazím hodnocení, prostě mě tenhle typ filmů nebere (a to jsem přesně cílová skupina... holt nejsem normální;-)). Slyším chválu, superlativa, čekám nějakou bombu a ona je to zas jen ta samá odrhovačka, kterak ošklivá zkrásněla, stala se úspěšnou a omotala si kolem prstu bohatého fešáka (nebo dva) a jestli neumřela, natočila pokračování a žije dodnes... Zííív. 51% ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Až budu bezdětná pětatřicetiletá ženská bez chlapa, tak to možná docením víc (oh, wait...). Takto vidím jen průměrnou romantickou vatu s rovnoměrným poměrem vtipu, trapnosti a nudy. Plus, Renée Zellweger je nesmírně ošklivá a účinkování ve filmech by jí měli zakázat, vedle ní to zachraňuje jen sympatické fuckování, a sympatický Hugh Grant. Šeď... ještě štěstí že nemá celých 50 odstínů. 5/10 ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Film je předvídatelný jako prase. Asi zhruba v 5. minutě je vám jasné, jak to celé dopadne. Má to být prý komedie. Nezasmál jsem se ani jednou. Jediné čemu se eventuálně zasmát dalo, bylo to tříchodové menu. Zejména pak modrá polévka, kterou se všcihni báli začít jíst a čekali až tak učiní ten druhý. Teď k hercům a herečkám. Renéé Zellweger, na které celý film stojí, je neuvěřitelně ošklivá ženská. Nedalo se na ni dívat. Colin Firth byl opět skvělý. Ten je ale výborný všude. Hugh Grant nezklamal. Ve zbytku herců a hereček už jsem nenašel nikoho, kdo by mě sral. Myslím si však, že když vás sere hlavní postava, tak vás film nemůže už nijak ohromit. Celkově bych to viděl na takový pěknější odpádek, protože podobně orientované filmy prostě v oblibě nemám. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výborná britská komedie o svobodné třicetileté smolařce, která po celou dobu váhá mezi nesmělým vážným Markem a sukničkářem Danielem. Tahle záležitost snad nikdy neomrzí. A to především v angličtině, kde má Renée roztomile uvěřitelný britský přízvuk a o hodně mladší hlas, než v českém dabingu. Hughovi Grantovi stále nemůžu přijít na jméno, ale Colin Firth zapadl a podal skvělý výkon. Pro mě již vánoční nevánoční klasika. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Závěrečné scény "na sněhu" byly ve skutečnosti natáčeny v létě. (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama