Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (714)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, v tehdejší době ještě nebyly k mání odstíny šedi, a zamindrákovaným, stárnoucím a poněkud faldíkovým ženám bylo nutno prodat další pohádku o tom, že i když jste v podstatě pitomá kráva, bude o vás stát pohledný a bohatý muž na vrcholu kariéry a ještě se o vás popere s jedním dalším britským krasavcem. Kdyby aspoň z té postavy Bridget neudělali takovou hloupou nánu pitomou, která se celou dobu snaží být děsně chytrá, a přitom je jen blbá jak tágo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, které téměř ničím nepřekvapí. Renée Zellweger se pro roli dosti změnila a nezahrála špatně, přesto nechápu její Oscarovou nominaci (dle mého zapříčiněná hlavně její fyzickou proměnou). Nejlepší výkon podává Colin Firth, který alespoň v mých očích zastiňuje všechny ostatní. Hugh Grant v trochu netradiční roli nezklamal. Na debut Sharon Maguire to není vůbec špatné. Přesto je to spíše pro ženské publikum, ale já se u toho bavil celkem dobře. Tři a půl hvězdičky...... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz clovek chce kouknout na romantickou komedii, tak je fakt asi nejlepsi vybrat si nakou anglickou a tohle neni vyjimkou. Navic obsazeni Zellweger bylo vylozene stesti, ta je naprosto dokonala, i kdyz dela samy prusery, cloveku je zkratka sympaticka, misto aby ji chtel zastrelit. A co se tyce Granta, tak tomuhle tyhle role dou a tady nastesti nehraje moc velkyho slusnaka, coz jsou taky body k dobru. Dal jeste musim pochvalit prijemnou hudbu. Problem je, ze zhruba po 50 minutach narvanejch perfektnima forama film sklouzne krapet vic do romantickyho zanru a vtipu ubyde. Kdyby se to nestalo, tak uvazuju o maximalnim hodnoceni, ale takle jen za 4*. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označila za typicky komerční americkou podívanou, která těží z toho, že v pozici hlavní hrdinky se nachází velká část divaček. A nadhled Bridget na její komické situace a samozřejmě happy end je přesně to, co chtějí vidět. Na druhou stranu, postava kulaté, nešikovné, ale pohotové a vtipné Bridget je výborně vykreslená a vtipy situací, ve kterých se nachází, jsou dotažené do konce, takže nevidím důvod, proč s tou úžasnou trhlou Bridget nestrávit příjemný večer. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který vymrštil Renée Zellweger mezi hereckou elitu a který rehabilitoval žánr romantické komedie, jež byl na přelomu tisíciletí do jisté míry zprofanovaný řadou průměrných amerických komedií. O obsazení hlavní role se strhla velká půtka, protože autorce a producentovi štíhlá Renée jednoduše nesedla, nicméně Zellweger předvedla i v rámci americké herecké branže obdivuhodně přizpůsobivý výkon, když během pár týdnů ztloustla a odjela do Británie, kde pracovala v podobném nakladatelství, aby získala zkušenosti přímo z terénu. Film je příjemný především situačním a konverzačním humorem a hereckým obsazením, kde vedle Zellweger září oba dva mužští představitelé. Colin Firth v roli seriózního prkenného právníka tak trochu paroduje své předchozí role, které ho proslavily, a Hugh Grant si pošmákl na záporné roli nepolepšitelného sukničkáře, která, jak on sám tvrdí, daleko víc odpovídá jeho přirozené povaze, než role naivních romantických mladíčků, které mu přinesly slávu. Líbivá hudba a přiměřená dávka romance. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 71,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 334,2 milionu (z toho v přepočtu 112,6 mil. ve Velké Británii). (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama