Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 313)

genetique 

všechny recenze uživatele

Len preto, že je tento film Bayov, veľa ľudí sa bráni vyššiemu hodnoteniu, pretože vyšší princíp filmu bol badateľný. Keby to natočil s čistým štítom, verím, že sa tomu nevyhne. Pre mňa dokonca pretína líniu, na ktorej sú umiestnené pecky ako 'Minority Report', či 'I, Robot'. Taktiež film s hlbším zmyslom, asi najmysliteľnejší od Baya. Perfektná akčná nádielka a zároveň humánny podtón skvelé dopĺňajú sympatickí herci ako vraví -tron-, no opäť zas mi je ľúto že M. C. Duncan nedostal viac miesta. 85%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to skoro na pět hvězdiček, ale bohužel námět sám o sobě není zcela původní, resp. čerpá nápady z řady sci-fi knižních děl, ale i snad z některých filmů (malinko mi to asociovalo Gattacu, v něčem i Já, robot). Každopádně se ale tento snímek v rukou Michaela Baye nerozmělnil v cosi neoriginálního, nýbrž zůstal skvěle koukatelnou akční scifárnou s výbornými herci, klasickou bayovskou režií a minimem hluchých chvilek. Pokud se vám líbily dva mnou výše zmíněné sci-fi snímky, bude se vám líbit i tohle. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice zábavnej film s extrémně hustou hudbou u který se nejde nudit i kdyby to plátno v kině bylo celej film černý. Michaela Baye mám rád tak na střídačku (Skála a Mizerové jsou geniální, Armaggedon ujde a Pearl Harbor je sračka). Ostrov je taky super, jasně jsou tam nelogičnosti, ale koho to sere když je to velice zábavně podaný. Úvodní část v klon středisku mi nudná opravdu nepřišla a utíkací část je bomba. Herci jsou super zvlášť Scarlett je fakt nádherná a zahrála to perfektně (jako vždycky) a Ewan je správně happy. "Co to bylo?" "Nevim, ale chci to." Steve Buscemi je Steve Buscemi a Michael Clarke Duncan je super (i když se na plátně moc neohřeje). Sean Bean je takovej normální hajzl jak jsme u něj zvyklí a Djimon Hounsou je fakt cool killer a je škoda že nedostal víc prostoru. Jediný co by se dalo Ostrovu vytknout je to, že je to fakt moc dlouhý. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Caspian Tredwell-Owen, Alex Kurtzman, Roberto Orci | Hudba: Steve Jablonsky | Produkcia: Michael Bay, Kenny Bates | Distribúcia: DreamWorks, Warner Bros. | Rozpočet: 126 miliónov $ | Tržby: 172,949,164 $ | Moja skazenosť americkými hi-end akčňákmi spôsobuje, že aj také sucharské, od-prvej-minúty-vieme-čo-stane-na-konci záležitosti ma vedia pobaviť, ako je Island. Svojou filtrovou farebnosťou ma dostal aj 60 seconds, akurát tam to malo naopak aj dušu... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bayův pokus o jiný snímek než je u něj zvykem zůstal tak napůl cesty. Zpočátku zajímavě se rozvíjející scénář se nakonec ukáže tím nejslabším článkem filmu. Celou dobu ač se stále něco děje a střih je hodně zběsilý, tak jako by tomu paradoxně chybělo tempo. Přesto se díky vynikajícímu McGregorovi a precizní technické stránce jedná o nadprůměrnou záležitost, která je rozhodně více sympatická než-li předchozí Bayovi snímky, ale bohužel není zároveň i lepší. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Tvorcovia filmu Tajemství farmy Clonus (1979), v ktorom sa taktiež množili klony na zber orgánov, podali žalobu na tvorcu filmu Ostrov za porušenie autorských práv. Nakoniec však dospeli k dohode. (Greenpeacak)
  • Když Jordan Two Delta (Scarlett Johansson) vyhraje v loterii, tak je na náměstí v davu i Lincolnův (Ewan McGregor) kamarád Jones Three Echo (Ethan Phillips), ale v dalším záběru zpět v baru se objeví v pozadí za Lincolnem. Není možné, aby v tak krátkém čase stál na dvou místech zároveň. (DexMASTER094)
  • Film ve své době patřil mezi rekordmany v product placementu. Objeví se v něm minimálně 35 reálných produktů nebo značek (kreditní karty, boty, balené vody...). Michael Bay tím prý chtěl dosáhnout vyšší realističnosti. (KlárkaS)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama