Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

tron 

všechny recenze uživatele

"Akonáhle sa oslobodíme od vlastného strachu, naša prítomnosť automaticky oslobodí ostatných.“ MTV sa vytiahlo - predovšetkým obsadením vodcovského Samuela L. Jacksona do titulnej úlohy príbehu, nakrúteného podľa skutočných udalostí. Obal DVD (film u nás do kín neišiel) vzácne neklame: skutočne je to jedna z najlepších rolí tohto afroamerického frajera. V tej postave je všetko - coolovosť Julesa z PULP FICTION, spoľahlivosť technika Arnolda z JURSKÉHO PARKU, jediovská vznešenosť, aj na školskom dvore sa už pohyboval (187), s filmovou manželkou ho spája vzájomný rešpekt (VYJEDNÁVAČ), môže si dovoliť nebrať ohľad na pravidlá (pretože nie je učiteľ, ale tréner a to je rozdiel) ako výstredný DRSNÝ SHAFT... Je tvrdý, nekompromisný, nakričí na vás, ale len aby z vás vyžmýkal to najlepšie. Bude s vami jednať s úctou, ale iba ak to nezneužijete. Neviem veru, čo by si tento film počal, keby mal tréner Carter inú tvár, ale Jackson je boh. Nebyť neho, bolo by to maximálne za 60% (pridlhá stopáž, neobjavný scenár, slabé „akčné“ scény). Lepšie, ako SPOMIENKY NA TITANOV s Denzelom Washingtonom (60%). ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

what the fuck???what the fuck???79%????WHAT THE FUCK,FUCK,FUCK!!!????asi se smíchy poseru,sestra v akci smíchaná s nebezpečnými myšlenkami,okořeněná stupidním scénářem a trapnými a nechutnými nesmysli.tohle hodnocení je vážně trapný,zase se mi che zvracet!koho vůbec zajímá nějakej debilní basket a posraný americký studenti?chudáčci z ghette se blbě učej a maj smůlu,že sou všude gangy!!!tak ať všichni chcípnou s crackem v nose a neotravujou na filmovym plátně.hned po drsnym shaftu,nejhorší jacksonův film.U proslovu lehce nechutně chlupatého mexického albínka ke kouči Cártrovi mi skoro stvrdnul,ale žaludek a poblil sem si ovladač vod televize.Patetická americká sračka,plná podělaných klišé a vy tomu namrdáte 80%? děte se fakt už všichni vysrat znalci. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádku o týmu outsiderů, které nový trenér s neobvyklými metodami vytáhne ze dna až k zápasu o titul, každý viděl mnohokrát, protože podle této šablony jsou natáčeny snad všechny sportovní filmy. Nejde tedy o to co, ale jak. A v případě trenéra Cartera jde o mimořádně povedené jak. Skvělý Samuel L. Jackson, bravurně zvládající svou roli i své filmové svěřence, drama sršící energií i emocemi, kterému nechybí výrazné a platné poselství. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika. Mužstvo prohrávajících loserů převezme nový kouč, podrobí je drilu, vštípí jim týmového ducha a náhle začne zázračná šňůra bez porážek. Potud nic nového pod sluncem. Změna oproti podobným filmům přichází ve chvíli, kdy se kouč rozhodne zavřít tělocvičnu potéi, kdy zjistí, že má jeho vítězně naladěné mužstvo špatný prospěch. Je podroben ostré kritice jak ze strany pedagogů, tak ze strany rodičů a dojde i na nějáký ten šutřík v okně. Ale jak už to tak bývá....... Mě tenhle film hodně připomínal vynikající záležitost Hráči z Indiany s Genem Hackmanem. Jenže zatímco s Hackmanem to táhl Dennis Hopper a zaskvěli se i další, vesměs neznámí, herci, tak tady tu tíhu nese Samuel L. Jackson sám a je to sakra znát. Zbylý herecký ansábl je tam jenom do počtu a představitelé týmu jsou do jednoho příšerní, nehledě na to, že jejich postavy mi připadají poněkud nedokreslené. A to už ani nemluvím o to černošském slangu, který mi leze nebetyčně na nervy. Na druhou stranu oceňuji tréninky a perfektně vyvedené zápasy s naučenými signály - je vidět, že pan režisér basketbalu rozumí. Každopádně to mohlo být mnohem lepší. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy má trenér (Samuel L. Jackson) telefonát, zda jdou hráči do finále, si můžete všimnout, že v kanceláři na zdi visí portrét Martina Luthera Kinga Jr., který je především znám jako vůdce hnutí afroameričanů za lidská práva. (Aknah)
  • Předtím, než film vůbec vznikl, si herci prošli přísným třítýdenním basketbalovým táborem, kde trénovali až 12 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Při zápase proti San Franciscu v čase 1 hodina 57 minut rozehrává hráč Richmondu ze zámezí a nahrává spoluhráči na vlastní polovinu, což je porušení pravidel, ale ve filmu se hraje dál. (Záry)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno