Reklama

Reklama

Klan bílého lotosu

  • Hongkong Clan of the White Lotus (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hong Wen-Ting (Chia Hui Liu), ovládající styl tygra a jeřába, se svým bratrem zabijí kněze sekty Bílého lotosu. Bratr hlavního hrdiny se ocitne ve vězení, odkud je díky císařskému ediktu propuštěn spolu s dalšími vězni. Synovec hlavního kněze sekty, guvernér Kau Tin-Chung strýce upozorní na propuštění rebelů a kněz zvaný Bílý lotos všechny propuštěné nechá zabít na cestě domů. Přežije jen bratr Hong Wen-Tinga, který se vrátí domů ke své těhotné ženě. Bílý lotos se svými pohůnky ale přepadne jeho dům. Přežije jen Hong Wen-Ting a těhotná Mei-Hsiao (Kara Hui). Uprchlíci naleznou útočiště u bratra Mei Hsiao, který pracuje v dílně na výrobu papírových loutek a lampiónů. Hong Wen-Ting se chce pomstít Bílému lotosu, proto zdokonalí svůj styl, ale na nepřemožitelného opata jeho kung-fu nestačí. Musí se tedy naučit nejen nový, ženský bojový styl, ale i akupunkturu... (miklaras)

(více)

Recenze (19)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Lo Lieh se ujal režie parádního kung fu old stylu a překvapil tím, jak bezvadnou věc natočil. Lau Kar Fai (Gordon Liu) je vždycky skvělý, zvlášť, když mu sekundují domáccí tváře, se kterými byl k vidění nejvíc, jako Kara Hui a když může předvést nějakou technickou lahůdku ve spojení s rodinným hung gar. Nedá se svítit, srdce promluvilo. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední z řady filmů o Pai Meiovi, nepočítám-li tedy Tarantinův opus Kill Bill, kde se onen bůh kung-fu také zjeví, se vrací svým pojetím k prvnímu dílu, Hong Xi Guan. Opět tu máme přeživšího bojovníka, který v pravidelných intervalech a po tvrdém výcviku nových technik navštěvuje našeho bělovšechno staříka, aby s ním poměřil své koule. Několikrát musí stáhnout ocas a jako zpráskaný pes odběhnout a hledat nové postupy jak prorazit téměř neprorazitelný krunýř starcovy obrany. Techniky jsou velmi zvláštní, kombinace tygra a jeřába už nestačí, dokonce ani ženské kung-fu není tím pravým ořechovým, nezbývá tedy než se naučit něco zcela nového , třeba nedobrovolnou aplikaci akupunktury, nu jestli tahle bizarní technika bude stačit, to se musíte podívat sami. Ač bojové sekvence mnohdy přípomínají spíš street-dance či něco podobného a dostane se nám i dávky klasického čínského "humoru" s až úchylně pojatou gay obsesí, přesto není Klan bílého lotosu zavrženíhodným zástupcem tohohle čistě oddechového žánru. Tři. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Clan of the White Lotus / Klan bílého lotosu (1980) je (nepřímým) pokračováním snímku Executioners from Shaolin (1977). Hung Wen Ting (Gordon Liu Chia-Hui) a Wu Ah Biu (King Lee King-Chue) v úvodní scéně společnými silami za pomoci stylů tygra a jeřába přemohou a zabijí kněze Pai Meie v troskách chrámu. Biu a následovníci Šaolinu jsou uvězněni, ale to vyvolá veřejné nepokoje a císař je vydáním dekretu proto s již dříve odsouzenými rebely usvědčenými z vlastizrady propustí a ještě povolí Šaolin znovu vybudovat. Guvernér Kao Ting Chun (Johnny Wang Lung-Wei) se s tím nehodlá smířit a jde za svým strýcem (vůdce Klanu bílého lotosu Priest White Lotus / kněz Bílý Lotus je Pai Meiovým bratrem) s plánem na jejich tajnou likvidaci.Vražednému řádění unikne pouze Hung a těhotná Mei Ha (Kara Hui Ying-Hung), která mu pomůže při tréninku v ženském kung fu, aby pomstil smrt přítele Biua, který je jejím manželem a ostatních... Samotný Hungův trénink je docela zklamáním, ale Lo Lieh (zároveň režisér) jako záporák Priest White Lotus / kněz Bílý Lotus si svoji roli náležitě užívá a jeho souboje patří k tomu nejlepšímu z celého snímku. O akční choreografii se postaral Liu Chia-Liang, který má v titulcích na začátku kredit jako fighting instructor. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla aspoň sranda. Bílej Lotus je hrubej dědula, který za film zvládne spoustu blbostí. Chvíli tam běhá s holou zadnicí, chvíli si hraje na Hellraisera a dokonce mu hrdina několikrát zaútočí na penis. Nejvíc mě ale dostal hláškou, "chceš mě snad upíchat k smrti?". Kung-fu jak vyšitý a to doslova. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne! Jako jednoznačně příznivce martial arts obecně a samozřejmě i tématických filmů, toto bylo na mne už moc. Tohle není martial arts film, tohle není ani bojový film. Vždyť to je totálně ujetý nulový scénář, který se opakuje furt dokola v každém SB filmu (ale to bych přežil v pohodě), plus neustálá výuka a zdokonalování stylu, což zabere skoro celý film, jenže to není vůbec zábavné. A pak co zde předvádí hlavní hrdina a co je hlavní myšlenkou filmu, tedy ten styl, který nakonec ze sebe "vykouzlí", aby zabil ultimátního dědy v bílé paruce a s extra dlouhými bílými vousy, to už byl fakt vrchol ... Říkal jsem si chvílemi, jestli se nekoukám na nějaké teploušské taneční představení, pantomimu nebo co vlastně, ale "kung-fu bojový film" tohle rozhodně není!! Chápu a nikomu neberu, že každému se líbí něco. Ale osobně je tohle pro mne fakt total "out", trapnost a nuda nejhrubšího zrna... "Ženské kung-gu" už never more!!!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama