Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl pro mě obrovským překvapením. Od pana Verbinského jsem vůbec nečekal takhle komplexní film se silnou vypovídací hodnotou o nedostatku štěstí a spokojenosti v životě člověka moderní západní společnosti. O člověku, který má na první pohled všechno, ale materiální dostatek až nadbytek mu nemůže pomoci překonat prázdnotu jeho života bez smysluplnosti plynoucí z práce, bez naplňujícího rodinného vztahu a bez uznání ze strany rodičů, v tomto případě velmi úspěšného otce, spisovatele oceněného Pullitzerovou cenou. Vynikající, typově přesný, posmutnělý Cage i v roli jeho otce, staromilského intelektuála, Michael Caine. Nová Americká krása, i když napodruhé už samozřejmě ne s takovou průrazností... Podobné filmy: Americká krása, Volání o pomoc, Elementární částice, Štěstí na dosah, Ztraceno v překladu, Ledová bouře, Tichá dohoda ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem kdovíproč komedii a dočkala se hořkého dramatu o muži, kterému se najednou život hroutí na všech stranách. Moc se mi líbilo, že to nebylo podané hloupě, že se opravdu poctivě snažil ze všeho dostat a zároveň myslím, že takový kopanec od života potřeboval, aby se stal poněkud lepším a vyrovnanějším člověkem. Věčně tragický výraz Nicolase Cage tu nijak nevadí a do role sedí jako ulitý a Michael Caine tu má nádhernou postavu otce, který je určitě snem každého člověka. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sledovat Nicolase Cage s příšernou parukou, jak po něm každou chvíli na ulici někdo hodí zbytky jídla, bylo překvapivě docela zábavný. I když jsem moc nevěřil, že režisér Verbinski dokáže natočit takovej "obyčejnej" film ze života, tak musim uznat, že se mu to docela povedlo. Cage je taky takovej velkej otazník. Když se náhodou vyskytne v nějakym pro něj nepříliš typickym filmu jako je třeba Adaptace, Počítání mrtvých nebo právě Pan Rosnička, obvykle se předvede v dobrym světle a dá tak aspoň na chvíli zapomenout na všechny ty role v béčkovejch akčních srajdách typu Ghost rider, Tváří v tvář, Con air, 60 sekund, atd... 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ach Bože...jednotlivé události, které jen tak plynou a někde na okraji, docela hluboko, tušíme svit jejich smyslu...to je jako život... (takových scén je tam vážně mnoho, např. "projev.") Opravdu, tento film asi nebude pro někoho, kdo sám nad sebou občas nepřemýšlel, neměl všeho dost, či měl tzv. "depku," protože opravdová deprese vypadá přece jen jinak. Z každého políčka vystupuje decentní a pěkná režie Gora Vebrbinskiho, ten by se měl IMHO zaměřit na filmy, které stojí na silném scénáři a charismatických hereckých výkonech a vykašlat se na ty blbý Piráty. 90%, před stovkou "zachráněno" jen o chlup! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Film pro všechny, kteří alespoň jednou přišli domů, sedli si do křesla a z neznámého důvodu posmutněli. Sice jsem byl těsně po zhlédnutí mírně zklamaný, ale o několik dní později jsem si právě takhle sedl a najednou jsem viděl Cage a Caina, jak se baví v autě o pohřebním proslovu a pochopil jsem, že Verbinski prodal to, co chtěl sdělit, tím nejstylovějším způsobem. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Nicolas Cage (David Spritz) nahral všetky vnútorné monológy v nahrávacom štúdiu ešte pred natáčaním. (sWONDER)
  • Dave (Nicolas Cage) jazdi vo filme na aute Volvo S80. (sWONDER)
  • Počas nakrúcania snímky vo februári bol režisér Gore Verbinski prekvapený, že počasie v Chicagu bolo teplé. Sneh sa musel umelo vyrábať, pretože film sa odohráva v zimnom období. (sWONDER)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama