Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $12,482,775Tržby Celosvetovo $19,039,770Tržby za predaj DVD v USA $16,559,744 //počet predaných kusov 929,349║ Na celej ploche filmu sa nič zvláštne čo by dokázalo upútať pozornosť a prinútilo nad niečím sa hlbšie zamyslieť vôbec nie je. Nicolas Cage je v úlohe fajn ale jeho postava sa po celý čas takmer nikam neposunie, v podstate hneď na začiatku je povedené všetko - kam film bude smerovať(komorná dráma rozpadajúcej sa rodinky), nájde sa tu len zopár dobrých momentiek(väčšinou sa odohrajú okolo postavy Michaela Caine, prípadne obhadzovanie Rosničkára z fastfoodovým jedlom bol prim nápad), ktoré ale neurobia z tohto filmu niečo viac. Režisér Gore Verbinski si chcel spraviť svoj umelecký počin a ten si spravil ale dieru do sveta s týmto čo ponúka veru nespraví, stále to je pre mňa len rutinér bez väčšieho talentu, ktorý sa fakt neviem nikam poriadne začleniť, nech točí rodinnú komédiu, dobrodružný či drámu stále to je spravené len niekam na pol ceste bez príbehovej hĺbky(jedine remake horroru Kruh bol spravení k akejtakej spokojnosti). /35%/ ...len ďalšie sklamanie od Verbinského ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Melancholická "dráma zo života" o týpkovi, ktorý sa zmieruje so svojimi nedostatkami a nachádza tak seba samého. Menej sentimentálne a epizodické než The Pursuit of Happyness a menej teatrálne a povrchné než American Beauty. Talentovaný remeselník Gore Verbinski potvrdzuje zmysel pre pôsobivú vizuálnu stránku a originálne pojatie pomerne konvenčnej látky. Miestami film stráca jasný smer, no trefné a inteligentné vyslovenie finálnej myšlienky z neho robí dobre fungujúci celok. Ak si ho pozriete v správnu chvíľu, môže sa pre vás stať nezabudnuteľným. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage se u mě řadí k hercům, kterých je mi v jejich novejch filmech buď líto nebo mi přijdou směšní (jako Cage v Rituálu - odstrašující případ) ale čas od času překvapí. Pan Rosnička patří k té poslední možnosti. Cage tu hraje příjemně civilně, nemá ujetý účes a jeho problémy jsem mu opravdu nezáviděla. Dokonce se najde i pár úsměvných a vtipných momentů a Michael Caine je tradičně výborný. Fajn film co neurazí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je špatný manžel, špatný otec a nejspíš i špatný člověk a já ho za to všechno mám nejspíš litovat? Jak je u Verbinského běžné, Pan Rosnička je dobrý film po technické stránce, dokonce lepší, než jsem čekal. Zobrazení krize středního věku je velmi účinné. Ale co si z něj má člověk odnést? Proč vlastně to všechno? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Denně čte dvě hodiny nápovědu a vydělává bez námahy a úsilí spoustu peněz. Proto po něm občas lidi hází koktejly. Chce se sblížit se svými dětmi, získat důvěru manželky, ale jedinej kdo má rozum je jeho otec. N.Cage je totiž KRÁL KRETÉNŮ! Bohužel na něj i vypadá..... Tohle je přesně ten film, který se vám musí trefit do nálady. Veselých momentů je zde pomálu, jen tak se probíráte životem D.Spritze a doufáte v optimistickej konec. Celkově mi to vyznívá jako film o ničem, ale v pohodě se na to kouká. Hlavně N.Cage a M.Caine jsou ti, kvůli kterým stojí tento film zhlédnout. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)
  • Nicolas Cage (David Spritz) nahral všetky vnútorné monológy v nahrávacom štúdiu ešte pred natáčaním. (sWONDER)
  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama