Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je trefný ukázání na nebezpečí dogmatismu. Zde křesťanského, ale platí to všeobecně. Zaslepená a falešná hra s vlastní morálkou se pak zákonitě musí projevit v nějakém hodně nepříjemném odhalení pravdy - reality. A to bude vždycky dost bolestivý. Proto je lepší být nevěřícím, kterej si na nic nehraje, než "svatým" věřícím, který je ve skutečnosti mnohem větší bastard. Amen. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt uviedla, že sa hanbí za to, že sa v tomto filme odhalila a že by to už nezopakovala. Ja si myslím, že sa má hanbiť za oveľa viac. Taký scenár normálna a slušná herečka neoberie. Ale tak za peniaze a kariéru všetko a potom po rokoch ospravedlňovanie. ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Snové malebné městečko v prosluněném údolí skrývá příběh více než hlubšího porozumění dívek zhrzených lidmi, jenž je obklopují. Po vyslovení osudové věty "Rozhlédl jsem se po hospodě a ptal jsem se, co mám dělat? Děkuji pane, konečně to vím. Vzdám se téhle hospody. Udělám z tohoto místa duchovní centrum, kam budou moct lidé přicházet a učit se o Ježiši Kristovi." přichází plavovlasá dívka Mona o posledního ze svých příbuzných. Na mopedu bez motoru, bezcílně a bez závazků Mona bloumá krajinou. Tamsin je jiná, v honosném sídle svých rodičů může plně využívat blahobytu, přesto je její srdce naplněno smutkem. Pozornost jejího otce ovládla jiná žena a po úmrtí její sestry v jejím nitru zeje otvor. Setkání Mony s Tamsin je naplněním pocitu a životní jistoty, kterou jim dlouho odpíralo jejich okolí. ● Vyzvdihuji především vůli autorů snímku pustit se na tenký led a nabídnout divákovi téma dosud filmařsky nezpracované: pochopení lesbického vztahu. Přesto jsou moje pocity z výsledku rozporuplné. Nathalie Press se ujmula své úlohy nadmíru s vervou a roli lehkovážné rebelky Mony ztvárnila více než-li skvěle. Emily Blunt je však pro mě nezařaditelná. Její stoický klid a povznesení nad letním vzplanutím vášně bylo dáno rolí, přesto mohla vznést více elánu. A prozření bratra Mony a namísto půllitru uchopení Bible bylo spíše políčkem výsměchu církvi těžko slučitelným s hlavní pointou filmu. Zvlášní pozornost si zaslouží kamera. V mnoha případech snaha o originalitu sklízí úspěch, v mnoha dalších však připomíná spíše inscenaci. Velmi trefnou byla volba detailních pohledů pouze na část tváří hlavních představitelek, klepající se kamera u statických snímků mi však nesedla. ║10.3.2010║ ()

numi 

všechny recenze uživatele

Film, který by potřeboval kvalitního režiséra a vysoký rozpočet a pak by strčil do kapsy celou Zkrocenou horu i s tou nejposlednější ztracenou ovcí. Moje léto lásky je důkaz, že Zkrocená hora je jen stupidní příběh z růžové knihovny, který je naprosto fantasticky natočený a zrežírovaný, ale obsahem zůstal někde v mateřské školce (všechno je krásné a milé, ale nikdo tu nemá ani tucha o skutečném světě). Naprostý prim hrajou dvě mladé dívky - Nathalie Press je naprosto fantastická herečka a Emily Blunt zase sice spíše herečka průměrná, ale má svůdný pohled a krásné tělo. Škoda, že film nedostal větší šanci od producentů. Takhle vítězí obsah nad formou rozdílem dvou tříd a i ta zmiňovaná Zkrocená hora z tohoto souboje vyjde jako vítěz. Sice se musí cítit asi jako naši hokejisté po vítězství nad Japonskem 2:1 v prodloužení, ale přesto vyhrává... Tři a půl. [květen 2006] ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Z obsahu uvedeného na ČSFD jsem očekával průměrný film, ale dostalo se mi potěšujícího překvapení. Film se sice nemůže pyšnit příliš komplikovaným dějem, ale i přesto je velice poutavý. Sází se zde především na vztahy výborně napsaných postav. Charaktery mají přijatelnou hloubku a je zajímavé sledovat jejich relativně nepředvídatelné chování. To souvisí i s tím, že děj dokáže několikrát překvapit, a dokonce i šokovat. Film jsem zhlédnul především kvůli Emily Blunt, ale překvapili mě i ostatní herci. Snímku tedy uděluji přijatelné 4 hvězdičky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. srpna 2004 na Mezinárodním filmovém festivalu v Edinburghu. (BMW12)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)

Reklama

Reklama