Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz .. Jak na věc? Jak přežít tento osaměle fungující svět? Skvělé glosování pustého života, hledání sebe, hledání ženy, hledání čehokoliv, aby život dostal smysl. Hugh Grant je bezvadný, jeho podání samotářského, arogantního starého mládence je více než výstižné. Bratrská dvojice Weitz zajímavě adaptuje a perfektně, citlivě režíruje. Vynikající počin! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který rozesměje a dojme zároveň a pohladí po duši. Musím přiznat, že něco tak inteligentního a decentního bych od prcičkoidních bratří Weitzových nečekal. Casting je naprosto perfektní a hlavně Hugh Grant jako "self-centered bastard" prostě nemá chybu a dokazuje, že má herecky mnohem na víc. Je přímo požitek sledovat v tomhle filmu jeho mimiku a jeho výkon je prostě jasně oscarový. Jak na věc je letošním roce jeden z nejlepších filmů, co jsem viděl a protože mně nenapadá nic, co bych mu vytknul, dávám mu ruskou jedničku, tedy za pět. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz / About a Boy by Nick Hornby | Hudba: Badly Drawn Boy | Produkcia: Jane Rosenthal, Robert De Niro, Brad Epstein, Tim Bevan, Eric Fellner | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, TriBeCa Productions, Working Title Films | Rozpočet: 20 miliónov £ | Tržby: 130,549,455 $ || ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mlask! Knihu Nicka Hornbyho jsem samozřejmě četl a byla geniální. Proto jsem si film (který natočili skvělé duo Weitz-Weitz) nemohl nechat ujít. I když Hugha Granta nemám rád stejně jako bouřku, svou roli zahrál docela dobře. Ovšem největší pozornost na sebe upoutává Toni Collette a její syn Marcus. Rodinka, která se narodila ve špatném století je prostě k zulíbání a když se spolu vydávají po uličkách Londýna oblečení jako hastroši, nemůžete si je nazamilovat. Navíc ve filmu hraje překrásná Rachel Weisz, takže není co řešit. P.S. Ali je neskutéčný blázen! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Veľmi chytľavý a poučný film, pritom podaný nevtieravým ale nesmierne zábavným štýlom, počas ktorého vám nezmizne permanentný úsmev z tváre, iba že by si to sami tvorcovia priali. Hugh Grant stvárnil spočiatku bezcharakterného záletníka absolútne presvedčivo a pritom nepôsobí ani na chvíľu odporne. Jeho malí sympatický kolega je klučina na pohľadanie, ale to stále nie je nič proti krátkemu, ale o to viac pozornosť strhujúcemu výstupu Rachel Weisz, do ktorej sa Will proste musel zaľúbiť. A keď je táto trojica spolu na scéne je to jednoducho pastva pre zmysli. Scenár, réžia, herci, dialógy a jednotlivé načasovanie scén – 100% záležitosť a ukážkový film pre celú rodinu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Byt Willa (Hugh Grant) se nachází v Londýně na 16-18 St James Walk. (sator)
  • Hugh Grant a Nicholas Hoult sa počas nakrúcania spriatelili tak, že zostali v kontakte aj po jeho skončení. (Smok)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama