Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který rozesměje a dojme zároveň a pohladí po duši. Musím přiznat, že něco tak inteligentního a decentního bych od prcičkoidních bratří Weitzových nečekal. Casting je naprosto perfektní a hlavně Hugh Grant jako "self-centered bastard" prostě nemá chybu a dokazuje, že má herecky mnohem na víc. Je přímo požitek sledovat v tomhle filmu jeho mimiku a jeho výkon je prostě jasně oscarový. Jak na věc je letošním roce jeden z nejlepších filmů, co jsem viděl a protože mně nenapadá nic, co bych mu vytknul, dávám mu ruskou jedničku, tedy za pět. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hneď v úvode filmu ma rozladila prítomnosť Hugha Granta (nič osobné, púha alergia). To som ešte netušil, že na scénu vstúpi Marcus a neuveriteľné stvorenie, ktoré nazýva matkou. Zúfalo veriac, že je to iba krátke nedorozumenie, že im jednoducho nevyšiel úvod, som film hrdinsky dopozeral do konca. A bolo iba horšie. Bol som náchylný obviňovať kórejský rekordér, že nahral niečo iné, než mal zadané. Vrútil som sa do ČSFD, aby som zistil, kde sa stala chyba. Ale po prečítaní zopár komentárov som sa musel zmieriť s tým, že niektoré filmy jednoducho nie sú pre mňa. Veď na komentári Pradlíka, že k totálnemu happy-endu mu chýbalo iba to, aby mŕtva kačka ožila a zožrala hodený bochník chleba som sa zabával viac, ako na celom filme, ktorý je zaradený aj ako komédia. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Ako skántriť kačku celozrnným chlebom či nájsť osudovú ženu cez "Spoločnosť osamelých rodičov"? Nehľadajte návod. Je tu Hugh Grant v úlohe narcistického snoba, ktorý všetko uvedie na správnu mieru. Množstvo vtipných situácií, množstvo sympatických hercov, pričom Grant v úlohe, aká mu svedčí najviac. Od režisérov Prcičiek veľké prekvapenie, About a boy je veľmi milou, sviežou a inteligentnou komédiou, ktorá spríjemní popoludnie a zároveň neurazí divákov intelekt. Nemám dôvod neohviezdičkovať plným hodnotením. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Snažila som sa v tom hľadať viac, ale nenašla som. Je to smutné, lebo film je veľmi dobre obsadený, natočený, snaží sa o novátorský scenár. Ale niečo mu chýba. Je to podstatné a to je asi chyba. Neviem, zdá sa mi akoby si ten film požičiaval dušu z požičovne. Lepšie to vyjadriť nedokážem. akoby to už bola opotrebovaná duša, a ešte k tomu požičaná. Rozmýšľala som, čo by filmu pomohlo. ale naozaj netuším čo, príbeh je niekde v prostriedku divne zakrivený a to sa mi nepáči. Hovorím teraz na vysoko teoretickej úrovni, ktorej ani sama poriadne nerozumiem, ale inak to vysvetliť neviem. Takže zo smutným srdcom 60% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Tieto britské komédio-drámy mi sakramentsky dobre sedia. Dokonca by som povedal, že sympatizujem aj s výkonmi Hugha Granta, ktorý je ideálnym prostriedkom presne do tohto typu filmov. Britský humor celkovo má niečo do seba, a keď je urobený dobre je už vopred jasné, že vznikne utešený film. Oddych, vypnutie mozgu a dobrá nesilená zábava. Viac mi netreba. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Jak na věc je filmovou adaptací třetího dílu knížní trilogie „Omnibus“, která v češtině vyšla v roce 2004. Zfilmovány byly i předchozí dva díly této trilogie Fotbalové opojení (1997) a Všechny moje lásky (2000). (BigBang)
  • V Aliho pokoji vidíme vlajku anglického týmu Arsenal. Nick Hornby, který napsal předlohu k filmu, je velkým fanouškem tohoto klubu a proslavil se knihou z prostředí fotbalových fanoušků. (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama