Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael pracuje v aukční síni Sotheby´s. Miluje dívku Ginu a chce si ji vzít. Gina se ale nápadně distancuje od své rodiny. Michael si tedy najde sám podnik jejího otce, restauraci a bar The La Trattoria. Tam se k němu všichni hned chovají moc přátelsky, vědí, kdo je, otec ho seznámí s dalšími příbuznými. Hned by ho rádi taky zatáhli do různých kšeftů, ale Michael se z toho pohotově vyvlékne. Když se to Gina dozví, je z toho zoufalá, a vysvětlí Michaelovi, že všichni včetně jejího otce jsou kriminálníci a mafiáni, a varuje ho před nimi. Michael na to moc nedá, ale hned příštího dne zpozoruje, že mafie se už po špičkách začíná vkrádat do jeho života. Najednou fungují věci, které dřív nefungovaly, atd. Největší překvapení ale zažije, když se na jeho aukci objeví znenadání příšerný obraz syna jednoho z mafiánů, který má Michael vydražit za padesát tisíc... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Emzet 

všechny recenze uživatele

"Note to self... rent Goodfellas, Casino, Godfather 1, 2, 3…" Nebudu zastírat, že mám pro modrookého Mickeyho slabost a že si myslím, že je tento snímek obecně docela krutě podceňován. Já nevím jak to máte vy, ale ve chvíli, kdy se u komedie směju napodvacáté prakticky stejně jako napoprvé, mi nezbývá než uznat, že ten film zkrátka něco do sebe. A že je tady skutečně kouzelných scén požehnaně (požár v Sotheby's, přízvuk, svatba, úvodní seznámení…) Pokud prostě za každou cenu nemáte rádi Granta… zkuste uvěřit tomu, že je tu excelentní a nejspíš právě Mickeyho bych doporučil jeho zarytému odpůrci se slovy "tak to aspoň zkus". Celý snímek je navíc hbitý a hravý, nevleče se ani chvíli a z mafiánských klišé si dělá legraci opravdu dobře. James Caan je třešní na dortu. "I'm just not going to let this or anyone come between us. Not Vito "The Butcher" or Vinnie "The Baker" or anyone involved in any kind of food preparation." ()

natalie15 

všechny recenze uživatele

Tak túto komédiu zbožnujem, pretože som sa smiala od začiatku dokonca a bolo mi jedno aké absurdné situácie tam boli - proste komédia s veľkým K! :-) Hugh Grant je super ako Mickey ktorý che zabaliť mŕtvolu do mikroténového sáčku, James Caan je ako otec Giny tiež úžasný, mafiánska rodina podarená, Jeanne Tripplehorn príjemná a celkovo je to taká oddychovka, pri ktorej ma už v strede filmu bolela od smiechu bránica. ()

Reklama

adamix 

všechny recenze uživatele

Taká pohodová večerná komédia. James Caan a Hugh Grant sú dobrí páni a je tu zopár vtipných príhod s nimi. Rovnako aj do ľúbostného páriku pasuje aj herečka Tripplehorn. Mne sa to celkom ľúbilo a pobavilo ma to. Mafiózovia rozosmejú a pri záverečnej svatbe som pocítil aj trocha toho napätia. Takže ok. Dalo sa. Dám 60%. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Když já vážně nemám ráda Granta! Ten jeho imbecilní pohled někoho, kdo ani tu Babičku nečetl, mi prostě na roli svůdníků a milovníků nesedí. Možná je to tím, že je Brit :D, obecně ten humor není nic pro mě (Jonesová se nepočítá). Jediné, co si pamatuju, je snaha tvůrců o dobrou kopii italských mafiánů (která mě nenadchla), ne-moc hezkou hlavní hrdinku a tu hloupou a rádoby vtipnou větu "vodkrouhni mě" s tím rádoby drsným dialektem. Podle mého takové dost přepálené vtipy, bez kterých by se to možná obešlo. ()

peaceNwar 

všechny recenze uživatele

Všetko to kazí ten presledený koniec. Inak to ale má neuveriteľnú pseudo"mafiánsku" atmosféru a príjemný nadhľad. Caan je ako vždy výborný, Grant ujde, Jeanne je trochu nepekná, no to vyrovnáva skvelá komediálna hudba. Nejakú extra zápletku ale nečakajte, nič hlbšieho, ani väčšie mozgové zapojenie. Jednoducho zábavka. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Väčšina hercov, ktorí si zahrali v tomto filme, sa objavila aj v seriáli Sopranovci (od r. 1999). (m.a.t.o.)
  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)
  • K filmu nebola zložená žiadna hudba. Použila sa totiž muzika z britskej televíznej show Jeeves and Wooster (od r. 1990). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama