Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (690)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Nedokážu to racionálně odůvodnit. Štve mě to. Ale první Příběh hraček jsem jako malej capart viděl všehovšudy jednou, a to ještě v nijak brzkém věku. A nelíbil se mi tak moc jako jiné vrcholné pixarovky. Teď po druhém zhlédnutí ve věku papírově dospělém neváhám s prohlášením, že jsem býval trochu blbej. Ten film nezestárnul ani o vrásku - nejenže animace vypadá nádherně, ale vytvořený svět hraček a jejich starostí nabízí takřka nevyčerpatelný zdroj originálních vypravěčských možností. V jejich využití jsou možná ještě kreativnější díly následující, ovšem jednička je přesto náramně provedený seznamovák - nápaditě konfrontující ústřední postavičky se známým lidským prostředím, výborně rozvíjející vztah dvou ikonických hrdinů a navrch zásobující skvělým dospěláckým humorem. Legenda s legendárním českým dabingem. 90% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl vybrat jeden jediný film mého dětství, neváhal bych ani vteřinu. Průkopník mezi animáky má takové herecké obsazení, že zbylé pixarovky (a nepixarovky už tuplem) jen blednou závistí. Woody i Buzz měli společně jít po červeném koberci pro Oscara jak za nejlepší film, tak za herecké výkony. O vedlejších rolích pana Brambůrka a Rexe se ani nemusím zmiňovat, to je ostuda filmové akademie. Třeba to jednou dostanou za zásluhy. Jasně, že animace je už teď daleko dál, a ano, písnička je trošku přeslazená (a mimochodem, Pavel Bobek to v češtině rozjel možná ještě lépe) a konec možná lehce přepísklej, ale mě je to naprosto ukradené. I po šesté mě Buzz ublikal k smrti a počítám, že to nebylo naposledy. Právě se chystá třetí díl a tak doufám, že se udrží lidskost a citovost všech hraček a ne, že se dočkáme příliš akce na úkor Brambůrkových hlášek a Rexových vtipů. Možná jsem přecitlivělej a nebo patřím do školky, ale po tomhle filmu mám chuť se vrátit do doby, kdy mě štvalo, že Andy má Woodyho a já tisíce plyšových psů. Král mezi animáky, (South Park nepočítám, ten patří jinam). Potřást rukou si s ním mohou snad jen Příšerky, která se téhle nádheře hodně blížila. Vzhůru do nekonečna a ještě dál! ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Buzz Rakeťák: Nastavil jsem laser na smrtící účinek. Woody: No... Tak to je ono! Kdyby na nás zaútočili ublikáme je k smrti...... Toy Story bolo prvé a to sa počíta. Síce to už dnes možno vypadá graficky oproti tým novým animákom ako nepodarok, ja na to však jednoducho nedám dopustiť. Toy Story má srdce, hravosť, veľa vtipu a nespočet skvelých nápadov. Vždy ma to veľmi baví. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pixarovský průkopník, který baví v každém svém momentě. Naprosto mě dostali Zelení vojáčci, protože těch mám někde ve skříni plnou bednu a kdysi jsem s nimi podnikal monstrózní bitvy, zkrátka si s nimi bohatě vyhrál. A Pixar si zase nádherně vyhrál s Příběhem hraček: spousta efektních nápadů, vtipných okamžiků, odkazů, k tomu patřičná dávka napětí a emocí. Kdybych tohle viděl v osmi letech, třískal bych do svého pojízdného jeřábu tak dlouho, dokud by ze sebe nevydal první hlásku... 50 miliónů dolarů(rozpočet)/362 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pozrela som si Toy Story 23 rokov po jeho vzniku, a musím uznať, že aj v roku 2018 je to stále pekná rozprávka, ktorá ma ani chvíľu nenudila. Počítačová grafika a animácia odvtedy neuveriteľne pokročila, ľudské postavy sú tu ešte naozaj škaredé, ale ono to vlastne vôbec nevadí. Všetko ostatné je totiž super. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • V původním scénáři byla objektem Woodyho (Tom Hanks) zájmu panenka Barbie. V autíčku připomínajícím Corvette se měla zapojit i do závěrečné honičky za stěhováky. Firma Mattel ale chtěla, aby si děti představovaly Barbie podle své vlastní fantazie; proto panenka tak ze scénáře zmizela. Když se ale z Toy Story stal trhák, Mattel svolil, aby se Barbie objevila ve druhém díle. (novoten)
  • Film měl rozpočet pouhých 30 milionů amerických dolarů, což je nejméně v historii studia Pixar. Tvůrčí tým filmu tvořilo 110 zaměstnanců včetně 27 animátorů. Dalším "nej" je také suverénně nejkratší stopáž ze všech „pixarovek“: pouhých 77 minut. (Dlee)
  • Woody (Tom Hanks) znovu vloží do přijímače babysittingu baterie a zakřičí: "Andy se blíží!". Kamera couvne na celek, ovšem hračky už kolem přijímače nestojí. (DexMASTER094)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama