Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

InaS 

všechny recenze uživatele

Prostě úplně obyčejná, ničím výjimečná nebo zajímavá komedie. Prostě nuuuudaaaa až u toho budete mít puštěný rádio a mýt nádobí. Beru to jako nutnou výplň filmového výběru, protože kdyby všechny filmy byly dobré, tak by taky byly nudné a hlavně by se o nich nedalo říct, že jsou dobré. Tohle je prostě pouhá výplň díky, které můžete říct o jiných filmech, že v porovnání s tímhle je to trhák! ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Hardcore černý týpek, který má mentálně ještě před dobou dospívání a (mo)mentálně ho zajímají jen prci prci prcičky, se zničehonic dostane do středověku...a výsledek vidíte na plakátu...mentálně slaboduchá dementní taškařice, pro náctileté školáky "dějepis trochu jinak". Kdybych měl ohodnotit "herecký" ne-výkon Martina Lawrence, tak i na středověk by byl prachmizerný, možná by uspěl v paleolitickém činoherním klubu. Jeho postava je tak protivná, že jsem měl monstrózní problémy tuhle hovadinu dokoukat. 0% zcela zaslouženě. Není to nic, ani dobrodružný film, ani komedie, ani fantasy, ani nenáročná oddechovka. ()

Reklama

MagyG 

všechny recenze uživatele

S týmto filmom je to ťažké... Chcete sa pobaviť a nehľadieť na niektoré okaté chyby alebo nedostatky? Skvelá voľba! Máte radi historické filmy, fakty či prostredie? Oj... brzdite. Tu je to príliš amatérske, povedal by som, že taký lepší TV film. A na niekoľko desiatok miliónovú hollywoodsku veľkorozpočtovku je to neuveriteľná bieda, šitá horúcou ihlou. Maďarská vlajka na stene anglického hradu zo stredoveku už len podtrhuje túto biedu. Niektoré hlášky má Lawrence síce dobré, ale zväčša mi prídu dosť nanútené. Na odpad to rozhodne nie je, a na 5 hviezd už dupľom. Veľmi nevyvážený priemer, ktorý ale s litrom koly a vedrom popkornu na jeden večer pobaví. ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Dokážu přistoupit na hru tvůrců a celé to vnímat jako zábavu založenou na principech komedie - to by se ale nesmělo místo zábavy dostavit rozčarování nad mírou trapnosti... Bohužel se v tomto případě nejedná o trapnost zamýšlenou (která funguje například u Borata). V podobných momentech chápu, proč např. Ejzenštejn požadoval, aby byl film výlučně uměním a nebyl zneužíván k zábavním účelům... ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hrozná konina. Počítal jsem s tím, že se budu dívat na hloupou komedii, která nebude mít hlavu ani patu. Všechno se splnilo, ale já jsem se hrozně bavil. Úžasně strávený nudný večer při troše kvalitního vína. Takhle jsem se už dlouho nenasmál. A pokud se na to chce někdo dívat odborným okem, tak ať si ubere ty dvě hvězdičky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme niekoľkokrát visí na hradbách maďarská národná vlajka, ktorá v tom čase samozrejme neexistovala. (Arsenal83)
  • Scéna, kde princezná Regina zakopne o posteľnú bielizeň, nebola napísaná v scenári, ale režisérovi Gilovi Jungerovi sa páčila, takže bola zachovaná a vložená do finálneho strihu. (Arsenal83)
  • Mesto na pozadí Screen Gems Studios - ktoré bolo postavené v roku 1984 pre Rok draka (1985) - bolo zbúrané v roku 2000, aby uvoľnilo miesto pre exteriér hradu použitého v tomto filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama