Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vysoko nadpriemerne viac nez dve tretiny filmu, v ktorych je skvelym sposobom budovana atmosfera, su bohuzial v mojich ociach podkopane prehnanou pointou, ktora sice film nedegraduje niekam uplne dole, avsak stale na mna posobi ako past na oko. Kazdopadne, ta hodina a pol urcite stoji za obetovanie, pretoze film to je naozaj viac nez dobry. 3,5/5* ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

S trochou logického uvažování to každýmu hned dojde (kdo jinej, kdo tam hraje a je to dvojice, by to tak asi mohl být?). Ale to nejhorší jsou otřesné herecké výhrony jak od Vladimíra Hrona. Nejhorší film Billa Pullmana i Julie Ormond. Hlavně po tom ohromném a neočekávaném zvratu se na to pak už nedá vůbec dívat. Je mi jasny, že se asi bude hodně srovnávat s režisérčiným otcem, ale to já dělat nebudu. Budu objektivní, takže tomu dám krásnej odpadek. Ten film nemá vůbec žádnej smysl a nic vám nedá. Připadal jsem si, jak kdybych se koukal na dlouho ohlodanou mršinu, ne na film. Je to fakt o ničem, teda pokud se zrovna nevyžíváte v hromadách mrtvol (ktery nejsou dobře udělany) a zároveň se bojíte dobře udělanejch gore efektů. Když se tam má stát něco násilnýho, většinou to není vidět. Jo a dabovat i zpívání při poslechu rádia, to je fakt dabérskej hnus, chch. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Režisérka Jennifer Lynchová se potatila. Je stejně pošahaná, jako tatínek. I když tenhle snímek není mysteriózní, že nikdo neví, co tím chtěl rejža říci. Já byl zklamaný v tom, že sem čekal, nějaký zvraty, více tajemna a tak. Místo toho nastoupila klasická vyvraždovačka, kde je jasné hned od začátku, kdo tahá za kratší konec. Žádná kriminálka, ale zbytečná řezničina. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Nejdřív se to děsně pomalu rozjíždí, pak přijedou dva agenti FBI a vyptávají se svědků jak to celé proběhlo a opět se to potácí v kecací nudě. V poslední čtvrtině se dozvíte kdo to vlastně udělal (fakt překvápko teda) a nastupuje další zmatená nuda. Konec je už jen další znuděný hřebík do rakve této trapné imitace Fincherova Zodiaca. Myslím si, že kdyby to neprodukoval sám David Lynch, nikdo by o to zřejmě nestál a nedával tak vysoké hodnocení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvela kriminalka s atmosferou pripominajucou serial Twin Peaks. Aj v tomto filme sledujeme stret profesionalov od FBI s miestnymi policajtami pri rieseni brutalneho zlocinu. Ich drobne konflikty patria medzi najzaujimavejsie sceny. Vacsina hercov je skvele obsadenych. Jedine Bill Pulman mi v niektorych momentoch nesedel a uplne som mu jeho postavu neveril. Namiesto neho by sa skvele hodil Kyle MacLachlan. Keby sa film skoncil po vypocuti vsetkych svedkov, tak by mi to uplne stacilo k spokojnosti a uz tak by bol dostatocne skvely. Lenze pribeh pokracuje este chvilu zbytocne dalej. Zaver ma sice nastastie neznechutil, ale ani nepovysil film na vyssiu uroven. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Postavu Sama Hallawaye měl původně hrát Billy Burke, několik dní před natáčením však odřekl, a proto ho nahradil rodinný přítel Lynchových, Bill Pullman. (TomikZlesa)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší film na Sitges - Catalonian International Film Festival 2008. (klo11bouk)
  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama