Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Matty 

všechny recenze uživatele

Mladá atraktivní běloška leze opakovaně do neosvětlených místností, z nichž se ozývají divné zvuky. Už zase. A zase jsem sebou párkrát ucuknul. Když to člověk umí, i něco tak provařeného jako obyčejnské zahřmění dokáže ve správnou chvíli pocuchat nervy. Klíč je hororem MTV generace – zběsilé střihy, brutální násilí jen v záblescích, úderný soundtrack a neodhadnutelný závěrečný zvrat. Právě závěr bych označil za nejproblematičtější, jakkoli mne právě on přiměl hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Skotačení mezi ukrutnou a přijatelnou blbostí (netušil jsem, kolik toho zmůže hrst červené hlíny) je nasazena koruna v podobě přeměny v krutou komedii („Caroline teď není ve své kůži“). Porozuměl-li jsem tomu správně, klíčem ke Klíči je akceptovat Kate Hudson coby arogantní krávu s Elektřiným komplexem. Napodruhé se tudíž pravděpodobně nebudete bát, nýbrž si krásně vychutnáte všechen cynismus tvůrců. Každý chce být mladý, krásný a bohatý a jestli tvrdí něco jiného, lže sám sobě. 75% Zajímavé komentáře: Marius, k212, RAiken, Desperado, El Loco ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Zvedni mě z vyschlého prachu. Zlom moje řetězy. Vyveď mě z ďáblova příbytku a odvěď mě pryč........... Scénář : Ehren Kruger. Hudba : Ed Shearmur - ve filmu mimo jiné zazní - Blackbud - Barefoot Dancing http://www.youtube.com/watch?v=LbkK8Of6F3o CHYBA VE FILMU - Ke konci filmu má Caroline ( Kate Hudson ) na půdě rozmazaný oči, když se potom probudí, už je rozmazané nemá... a později zase ano. CITÁT - Dítě, myslím, že jsi mi zlomila nohu.......... ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý nie je založený na zbytočnom krviprelievaní, ale na poctivom budovaní atmosféry. Čo však vyzdvihuje tento film na 5 hviezdičiek je skvelá pointa, ktorá je veľmi prekvapujúca a nečakaná(a u mňa fungovala oveľa viac ako u nelogického(aj keď efektného) zvratu v SAW). ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Některé dveře by měli radši zůstat zavřené. Kdybych se podle toho řídil, tak tady už nejsem. Jenže hlavní hrdinka se podle toho neřídí a tak je vtažena do vírů situací a problémů, které musí prozkoumat a následně vyřešit. Jenže jak je známo, nic není tak jasné, jak to na první pohled vypadá. Skvělý, atmosférický horor, který se pyšní originálním příběhem, temnou atmosférou a zajímavě překvapivým koncem. Tyto dveře určitě otevřete, vyplatí se to. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný duchařský voodoo horor. Rozjíždělo se to poměrně zvolna a dá se říct, že v prvních 45ti minutách se prakticky nic nedělo, pokud nepočítám jeden ksicht, který udělal John Hurt ve vaně - ten mě ovšem fakt vylekal. Nicméně držela mě u toho jenom Kate Hudson, na kterou byl moc hezkej pohled.Druhá polovina už byla parádní - temná atmosféra starého domu na samotě, napětí se dalo krájet a do toho zlá stařenka Gena Rowlands.................no co víc by si mohl fanoušek hororů přát. A ten konec - čekal jsem všechno možné, ale tohle ne. Škoda pomalé první poloviny, ale i tak je to velmi příjemné překvapení. 70% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama