Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Obsah mě zaujmul a i přes nízké hodnocení jsem se pustil do projekce. Znáte to, víte, že má přijít na scénu hrůzostrašná příšera a vy se jen těšíte až uvidíte toho hnusnýho sráče v plné parádě. Já jsem se taky těšil, ale poněkud zbytečně. Napětí tu sice je, ale zaujímá tak 5% filmu. Lekačky se dají snadno předpovědět atd. halda záporných stránek a jen kladný obal. Zkrátka nic nového, ale na zabití to času to postačilo 40% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad toho, jak dementně udělané střihy dokážou zkurvit všechny akční scény...když už si za tu půl vteřinu říkáte, že přibližně víte, co se zrovna děje...tak střih a další nesmyslná půlvteřinka. Jo a taky se tu dozvíme, že jeskynní potápěči jsou ti nejtvrdší tvrďáci na celé planetě...kam se na ně hrabou chlápci ze speciálních jednotek! No...alespoň ty příšerky se jim celkem povedly, i když je za film uvidíme tak nanejvýš 30 vteřin. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pane režisére, vole, obtěžoval ses vůbec někdy navštívit vápencovou jeskyni nebo přinejmenším štolu v podmínkách střední Evropy? Asi těžko, ty mamlase, jinak bys věděl, že je tam tma, žádné tajemné zelenkavé, modré či oranžové odlesky, ale TMA jako v prdeli - pravděpodobně i větší! A taky bys věděl, blbečku, jaká je tam KLEMRA! Snad ani Inuité by po jeskyních nepobíhali v triku bez rukávů, aby vynikly jejich bicáky a ta Lara Croft, co tam lítala po stěně v podprdě a kraťáskách, by parádně jektala zubama, husinu by měla jak pralinky a skončila by ve špitále se zápalem plic nebo v truhle díky těžkému podchlazení. Potápění v ledové vodě v bezprstových rukavicích a s odhalenou kůží na ksichtu, děláš si kozy? Nikdy jsi asi nezkusil strčit ani holý prstík do vody vyvěrající z podzemního jeskynního komplexu, dlouho bys ho tam neudržel, tajtrlíku, natož tak plavat kilometry. Jó, rozesmál jsi mě, to zas jo - třeba ten sjezd po ledové stěně přímo do kaverny, kde ze země šlehaly plameny, peklo-hadr, to bylo vážně vtipné! Odpustila bych provařenou dementní zápletku, trapné obludy, nesympatické hrdiny, jejichž osud jsem měla v paži (přesněji, přála jsem jim efektní smrt), ale dělat z lidí kretény a natočit film bez elementárních znalostí daného prostředí, to je na facana, pane režisére. 35% za tu nechtěnou humornost;-). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tož to si takhle kdysi dávno postavili templáři v Karpatech jeskynní komendu a ta komenda o 700 let později spadla na hlavu nějaký paravojenský jednotce. Za pár roků se tam zjevili vědátor a parta jeskyňářů. Všichni se chovali jak idioti, nedokázali dát dohromady pořádnej dialog a tak neni divu, že je cestou do středu země přepadla smečka něčeho, co vypadalo jako plod píchání pterodaktyla a vetřelce. Nebylo to totiž pořádně vidět. Ono vlastně nebylo nic pořádně vidět. Když se mělo něco dít, kamera se zběsile rozkomíhala a když se nic nedělo, musel jsem čumět na bandu jelit tlachajících o blbostech. Aspoň že na tu Lenu se dalo koukat. Ale to bylo taky všechno. 10% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné jak by se na první pohled mohlo zdát. Dokonce pouze o krapet horší, než jsem čekal. Naopak mě prvních čtyřicet minut opravdu bavilo. A to myslím zcela vážně. Bavilo. Podvodní scenérie jsou nádherné, příběh správně tajuplný. (Aby taky ne, když je to v Karpatech) A máme tu taky Cersei ze Hry o trůny. Pár vědců najde pod zbortěným kostelem vchod do podzemní jeskyně. Ano, kolikrát jsme tohle už slyšeli. Uvnitř se cesta ven uzavře a oni objeví dosud neznámý druh. Krom toho, že plakát filmu lže, jako když tiskne. Tak po nějaké polovině filmu vezme atmosféra za svoje a zbytek filmu je už rutinní a předvídatelná nuda. Nechápu proč. První půlku se film skutečně snaží navnadit hezkým prostředím, kvalitou výpravy a i scénářem. Pak vtrhne na plac přerostlá ještěrka a atmosféra jde do kopru. Neuvěřitelná škoda. Konec filmu je nenápaditý, nudný a skutečně béčkový až to bolí. Epilog je naprosto směšný. [Extended] (62 %) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)
  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno