Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, násilí, nadávky. Hooligans tímto vším disponují ve velké míře, což je v rámci žánru a samotné problematiky filmu kladným přínosem. Na jedné straně absolutně nechápu tu zlobu a agresi, která je uvnitř velkého množství postav, avšak na druhou stranu oceňuji autentické zobrazení pouličních bitek. Linie se staříky, kteří chtějí svá poslední léta dožít u protinožců skvěle vyvyžovala svým laděním celý zbytek filmu, který se nesl v barvě krve. Zkrátka snímek, který je směsicí Trainspottingu, Kultu hákového kříže a možná i mnohých dalších a podobných surových filmů. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli lze tento film brát jako věrohodnou sondu do života hooligans, ale každopádně si myslím, že jde o dost lepší film než třeba Non Plus Ultras:-) A také o moc zábavnější (pomsta za playstation, zavolání na ukradnutý mobil atd...) Film mi ovšem občas až příliš připomínal Human Traffic. A nejen proto, že v něm hraje Danny Dyer. ()

Reklama

ethos 

všechny recenze uživatele

Ked si mam vybrat medzi Football Factory a Hooligans tak by som si urcite vybral Hooligans, ale toto bolo tiez celkom dobre. Celkom slusne bitky a pekne to zobrazilo cele to prostredie, ale trosku mi chybal pribeh, ktory v hooligansoch urcite bol. Tak tiez by som bral aj nejaky ucelenejsi konec, alebo aspon kusok ponaucenia, ale nejako to prezijem. Ale inac to bolo velmi dobre. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Futbal je len zámienkou pre nezmyselné násilie otrasných rozmerov... Film má výborné tempo, ktoré si priam "vynucuje" neustálu pozornosť. Aktéri niekoľkokrát vyslovia aj tie najhoršie nadávky, minimálne na konci filmu vyznieva takéto slovo úplne zbytočne a ubližuje kvalite filmu. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 18 rokov. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

PROBLEM WAS, HE'D TAKEN SO MANY BEATINGS ON THE TERRACES THAT HE WERE'NT SCARED OF ANYONE. AND THE CORRECT MEDICAL TERM FOR THAT IS A "TOTAL FUCKIN' PSYCHO!". Řekl bych, že ještě o kousek koukatelnější než Green Street Hooligans. Možná proto, že mi hlavní hrdina Tommy připomínal jednoho kámoše. Britská angličtina s londýnským cockney přízvukem je přesně to, co lahodí mým uším a celkový vizuál špinavých londýnských ulic, dodává to správné kouzlo. Jen nechápu jak to ti borci zvládají. Přes týden makat a o víkendu se zmastit hektolitrama piva a tunama koksu a ještě si u toho dát do rypáku. Po takové akci bych potřeboval pokaždé asi tak týden na zotavení se. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)
  • Danny Dyer se účastnil seriálu dokumentů o fotbalových chuligánech (Footbal Hooligans), kde se dostal do styku se skutečnými chuligány. (Kryton)
  • Tamer Hassan, který hraje ve filmu šéfa chuligánů Millwallu, tomuto týmu fandí i ve skutečnosti. (don corleone)

Reklama

Reklama