Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V louisianských močálech je objeveno zmasakrované tělo, a protože není první, je zmatené policii vyslán na pomoc soudní lékař Sam Rivers a bioložka Mary Callahanová. Rybář Elmer je zavede do osady tvořené obytnými čluny a domy na kůlech, obývané pestrou směsicí lidí. Sam tam vyrůstal, a tak se tu na rozdíl od Mary cítí jako doma. Od Glorie, manželky jedné z obětí, se dozví, že vše začalo před několika měsíci, kdy v jednom z mělkých úseků ztroskotala loď. Elmer jim místo nehody ukáže. Zatímco Sam s Mary prozkoumávají trosky, je napaden něčím děsivým, co se ukrývalo pod hladinou. Při pokusu o útěk nevědomky zapnou naváděcí signál, který je zachycen asijským majitelem lodi, jenž okamžitě na místo vyšle profesionálního lovce s dobře vyzbrojeným týmem. Téhož večera tajemný rybí netvor znovu zaútočí... (TV Nova)

(více)

Recenze (136)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nějaká geneticky upravená ryba způsobí pozdvižení v jednom malém rybářském městečku. Další zářez ekohororu v oblasti vodních tvorů v nízkorozpočtové televizní tvorbě. O žádný filmových majstrštyk se samozřejmě nejedná. Stále stejná šablona y ohromujícím (?) finálem. Originální název 'Frankenfish' ledasco naznačuje, avšak rozhodně se jedná o bídu z nouzí, která na zaplnění televizního programu zcela postačí. Jak by řekl Jan Werich: "To je blbý, to se bude líbit". Ryze televizní CGI efekty, výrazný humor, který však k zasmání není, gore efekty vcelku dobré a zábavné jen při vzpomínce na 80. léta. Předvídatelnost každé následující scény je doslova do nebe volající. Nezbývá tedy nic jiného, než polknout hořkou slinu a přistoupit k tomuto snímku oken shovívavým. V opačném případě se tomu ohromným obloukem vyhnout. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat na monster horor v telce a byla to chyba. V celku solidní gore nestačil přebít tu nudu. Postav hodně, což je většinou dobře, ale tu byla většina lidí včetně hlavního hrdiny do počtu a jejich kecy se nedali poslouchat. Nakonec fandíte tý rybě. Snad jen ten vožralej týpek nebyl úplně marnej plus indián z apocalypta, který se jen tvářil drsně. Ono to stačilo. Nedoporučuju nikomu. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ultimátní béčko, od kterého jsem pranic nečekal a o to více jsem dostal. Mark Dippé se prostě nezavděčí všem (viz. Spawn), ale tady na tom snímku je vidět, že ho dělal s láskou. Velice vtipně natočený gorefest s přerostlými rybkami, vietnamským veteránem pojídající srdce, černošskou čarodějkou se šedým zákalem, uchlastaným šéfem hlavní hrdinky a KOPOU dalších klišé, které ovšem pobaví. Musíte k tomu ovšem přistupovat jako k béčku, které má navíc na TV film velmi solidní efekty... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od filmu s názvom Frankenfish? No asi to veľká pecka nebude. Jasné, že ani nie je. S vidinou veľmi slabého béčka a čakaním odpadu podobného ako Man Thing (2005) som sa do toho pustil a prekvapivo mi tento filmík ponúkol presne to, v čo som pri svojich najlepších predstavách túžil. Rôznoredé postavičky (lesba, hulič, vietnamský veterán, pytliaci, hrdinova bývalá láska zo strednej, čarodejnica, hlúpy právnik atď.), čierny humor, slušné masky zohavených tiel, prekvapenie, nápad a slušný spád. Na úvod samozrejme príde prvé úmrtie miestneho rybára z bažín a na miesto je vyslaný policajný vyšetrovateľ, ktorý si privolá aj odborníčku na zvieracie druhy. Pri spovedi miestnych obyvateľov močalísk bývajúcich na houseboatoch zaútočí na nich „ryba“ čo im zničí všetky člny a začne všetkých prítomných držať v šachu podobne ako „červík“ vo Chvení (1990). Na ceste sú však aj zlí hoši, ktorým tento tvor ušiel. Prvú polhodinku rybku ani neuvidíme, ale zoznamujeme sa s obyvateľmi močariska, ktorý sú v rámci žánru veľmi slušne charakterizovaný a je radosť ich počínanie sledovať. Po pol hodinke však rybka vyskočí z vody a začne teror a už sledujeme ako sa ubúdajúce obete snažia prežiť túto situáciu. Scenárista vedel že píše úplnú blbosť a preto do filmu nahádzal dialógy plné vtipu a dejové zvraty, ktoré neraz prekvapia. Samozrejme že chovanie postáv je niekedy nelogické, ale koho to trápi, keď to má spád. Naviac sa tu dočkáme slušných masiek, zohavených tiel, krvy a koniec ako sa na daný žáner patrí. Film pre milovníkov slušných hororových B-čok. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

dalsi dementni nuveritelny film co jsm mel moznost sledovat v nasitelevizy ve vecernich hodinach..dvojice hrdinu prezije jako jedina ze skupinky kamaradu a rodinnych prislusniku a dve vtetriny pote co zlikviduji "padouha" tak zacnou mezi sebou vtipkovat, nehlede na to ze pred hodinou sezrala ryba matku hrdince..blbe a sice obcas vtipne ale tentokrat spis hodne blbe..jedna hvezda za optimisticky predvidatelny konec:) ()

Galerie (11)

Související novinky

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama