Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Macejko 

všechny recenze uživatele

V niektorých pasážach (dinosaurus vynárajúci sa z mora, osvetlený ohňom) to vyzerá stále výborne, inokedy je zase zub času poriadne badateľný (napríklad všetka srsť), každopádne však treba úsilie vložené do tohto priam až priekopníckeho počinu poriadne oceniť. Je ale smutné, že spolu so skvelou hudbou Jamesa Newtona Howarda sa to všetko premrhalo na tak predvídateľný scenár. Disneyho štúdio opakovane dokázalo, že aj z neoriginálneho námetu dokáže vytrieskať epický, emóciami napchatý zážitok, v prípade Dinosaura sa to však akosi nepodarilo. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se začala naplno rozžhavovat pořádná tři-dé animace ještě nebylo vychytáno pár mušek, který mě u tohoto snímku bijí do očí. Jednak to byla přílišná realističnost modelů (zapomeňte na karikaturní postavičky a prostředí, dneska tak běžné, např. u ratatouille) a za druhé i nepromyšlený příběh, snad na úkor nové techniky. A navíc dělali všechno na počítači o dinosaurech. To jsou mouchy, který prostě nejdou přehlídnout a tady se sešly v pořádnym roji. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ta animace je naprosto dokonalá a neuvěřitelné luxusní i dnes, o dvacet let později. Samotný děj je samozřejmě trošku slabší, ale to vůbec nevadí, protože všechny ostatní složky ho naprosto přebíjejí. Dinosaurus je film krátký, jeho protagonisté jsou zajímaví a přiznejme si to, na konci je to skutečně dojemné. A tak je to správně. Ta animace ovšem dělá hodně, to si musíme přiznat. Ale na to, že se mi tenhle film v dětství dokonale vyhnul a já ho poprvé viděl až teď, v dospělosti, to bylo lepší, než jsem čekal. Takže dobré to je. 80%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro děti, které milují dinosaury, povinnost. Pro mě velmi sympatický animák, navíc okořeněný super hudbou od Jamese Howarda. Takovou menší chybou filmu je to, že se nedrží tak úplně reálných dinosaurů a také že plete primáty do doby, kam nepatří (což zmiňuje Dan9K), ale to se dá snadno dětem vysvětlit. :) Já jsem velmi spokojený... 80% ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, krásná příroda a docela jednoduchý, ale zajímavý příběh v animovaném filmu, to je záruka spokojenosti nejen u dětí, ale i u dospělých. Navíc stopáž tak akorát, abyste se nezačali nudit. Škoda slabší druhé poloviny. Celkově ale určitě potěší a děti se můžou i něco přiučit o konci éry dinosaurů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)
  • Za prvý víkend premietania zarobil film v Spojených štátoch 38,8 milióna dolárov, čím sa stal najúspešnejšou premiérou roka a za Levím kráľom zaostal len o 1 milión. (pravo)
  • Pozadia vo filme sú vlastne prekrývajúce sa fotky tropických miest ako Tahiti a Hawaii. (Spilvo)

Reklama

Reklama