Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

DHDV 

všechny recenze uživatele

I když hodně starý „animák“, tak je jeden z těch lepších. Zajímavá animace a krásný příběh (jednoduchý). Tento film je zaměřen na dětské publikum, ale i dospělí s dětmi se na to vydrží dívat. Proti tomuto filmu nic nemám, je to prostě film na který sice rychle zapomenete ale při sledování rozhodně trpět nebudete… ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Monstrozní výprava, vynikající animace, která mě uchvátila i 8 let po premiéře, kdy jsem to viděl poprvé! Výborná hudba, solidní příběh, kterému nechybí vtip, akce ani napětí. Přiměřená délka i povedený český dabing. Prostě vše přispívá k tomu, že se jedná o nadprůměrnou rodinnou podívanou, která zaujme oko mladého prcka i staršího diváka. Nemůžu jinak, nežli 4*, poněvadž se jedná o opravdu povedený oddychový film... ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že se věková kategorie, pro níž je tato dinosauří pouť určená, nerovná té mojí ještě ne čtyřleté dcery, které jsem dělal společnost při jejím seznámením se "strašnými ještěry", ale jsou věci, které zkrátka do filmů určených pro děti nepatří. Hned v první minutě "masosaurus" při své pravidelné rozcvičce za večeří rozšlápne vajíčka se sourozenci hlavního hrdiny, což by nebylo ještě to nejhorší, ale záběr pokračuje lovem pomalého "trávosaura", který je zakončen happy endem......bohužel pro toho s ostřejšími drápy. Kmotra zubatá bude řádit i dál a dětskému publiku bude nabídnuto i několik soubojů zub na zub, krvelačných "zlosaurů" nebo nebeských armagedonů. Jinak by šlo o celkem atraktivní dobrodružství....dinosauři, opice, hlavní hrdina a jeho milá (takový kovář Mikeš a princezna), hodnoty jako odvaha, solidarita, přátelství, humor (no, humoru poskrovnu)......jako všechno fajn, ale těch hrozících nočních můr se měli tvůrci vyvarovat. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro děti, které milují dinosaury, povinnost. Pro mě velmi sympatický animák, navíc okořeněný super hudbou od Jamese Howarda. Takovou menší chybou filmu je to, že se nedrží tak úplně reálných dinosaurů a také že plete primáty do doby, kam nepatří (což zmiňuje Dan9K), ale to se dá snadno dětem vysvětlit. :) Já jsem velmi spokojený... 80% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Triky jsou špičkové, ovšem zejména při větších detailech, pokud je záběr na nějaký větší celek, našly by se i nějaké drobné chybky v digitalizaci. Co se týče děje, jde o poměrně nenáročnou podívanou. A jelikož je to rodinný film, nesmí chybět ani lehce milostný motiv, samozřejmě i nějací jednoznační záporáci, ale rovněž někdo, kdo na poslední chvíli prozře. Zkrátka taková oddechovka. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Tým sa presťahoval do štúdia v Burbanku v januári 1997 a o osem mesiacov neskôr sa oficiálne naplno rozbehli všetky práce. Celkový počet animátorov, tvorivých umelcov a technických expertov sa vyšplhal až na 350. (pravo)
  • Ve filmu bylo zpracováno více než 1 300 snímků se speciálními efekty. (HappySmile)
  • Hlavní hrdina Aladar je druhem Iguanodon, který je dobře znám i z nálezů v Evropě. Konkrétně Iguanodon bernissartensis, který žil v Evropě mezi stupni barem a apt ve spodní křídě, tj. asi před 130 až 120 milióny let, je dobře podložen bohatými nálezy. (Prochy38)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno