Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

genetique 

všechny recenze uživatele

No tak Francúci toto vedia. Už Yamakasi'' ma trhalo, ale toto bola naozaj pecka! Plné akcie, scény som pozeral s otvorenou hubou, bez zbytočných odbočiek od deja, bez hluchých miest a scenár je tiež fajn, až na ten koniec. Mi povedzte, keď niekomu má o minútu pri hlave vybuchnúť riadená strela, že by si spomenul akurát na dátum a súradnice miesta, ktoré bomba ma ako deaktivačný kód ;-). Ale scenár nepustí. Inak príbeh nadčasový, veď ak to bude s Parížom pokračovať naďalej ako bolo pred rokom, tak sa podobného môže dočkať. Ale film? Treba vidieť. A nie raz! 85%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila. 85% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No dobře, děj to má fakt debilní a ještě k tomu je příběh tak na pul hodky roztáhlej na hodinu a ctvrt, jenže zrovna u tohohle filmu to naprosto nevadí, protože zbytek času ne-li i ten čas vyhrazenej na příběh je narvanej fakt pěkně vostrou akcí ve který je velkej důraz kladenej na nejrůznější skoky ala Tony Jaa, sice to neni až zas tak ultra drsný jako jsou filmy s Tonym, ale to co tam předváděj ty frantíci je fakt obdivuhodný, protože takhle rychlý a hbitý neasiaty sem sand ještě neviděl. Choreografie je taky slušná, i když bych uvítal daleko víc soubojů na úkor neústalýho efektního utíkání z baráků přes všemožný balkóny, střechy a jiný podobný překážky, který se daj překonat jen mega 20m skokem. Ale i tak sem se výborně bavil ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na Okrsek 13 má smysl dívat se jen z jednoho jediného důvodu a tím je parkourový guru David Belle a jeho ryze civilizační městský sport či sportovně-gymnastické odvětví ,,Le Parkour", čili ,,umění pohybu překonávání překážek". Že Francouzi tyto filmy točit umí a točí je rádi, to je zřejmý fakt, viz třeba série Yamakasi, režisér Pierre Morel ovšem trochu rezignoval na vlastní podstatu parkouru a akcentoval většinou pouze jen jeho bulvarizovanou podobu plnou akčních salt a nesmyslných přestřelek, přesto se tenhle snímek od většiny běžné akční produkce liší, neboť podstata překonávání urbanistických překážek je vizuálně hodně vděčná, i když jde vlastně jen o jakési běhání a skákání po městě. O kvalitě scénáře či nějakém vyšším sdělení se asi nemá cenu bavit... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • V anglickém dabingu Tomaso (Cyril Raffaelli) přečte kód zadávaný k bombě jako "D13", přitom je to "B13". Je to kvůli tomu, že "Banlieue 13" je přeložen jako "District 13". (KucC)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)
  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama