Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bessonův scénář je standardní snůškou přihlouplých keců o záchraně města, cti a jedné kočeny a politické agitování navrch je víceméně úsměvné, ale režisér Pierre Morrell dělá hotové zázraky a tak se snímek mění v non-stop akční nátěr, kde nejdelší mluvené intermezzo dosahuje délky deseti vteřin, aby hrdinové stihli utrousit nějakou tu ultracool hlášku a pak se následně vrhli do dalšího la parkourového inferna, kde se lezení po balkonech, skákání po kapotách a nějaké té střelby navrch divák po chvíli ani nebude namáhat dopočítávat. Pro diváckou sortu jednorázových konzumentů současného francouzského exportu maximální pecka. Nebudu se nijak bránit, bavil jsem se taky skvěle! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V blízkej budúcnosti začne byť vlna kriminality v Paríži už nezvládnuteľná. Z toho dôvodu je najnebezpečnejšia časť mesta obohnaná múrom a izolovaná od ostatného sveta. Ale to ešte zďaleka nie je konečné riešenie. Neoriginálny príbeh, poriadne pokryvkávajúci scenár a logika si tu tiež vzala dovolenku. Je to však vyvážené podarenou akciou, svižnou choreografiou bojových scén a solídnymi prestrelkami. Veľkým plusom je aj krátka minutáž vďaka ktorej sa to dá dosť dobre stráviť. Keď divák nad tým nezačne uvažovať, tak je to celkom rýchla akčná jazda. *** ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela milé "futuristické "překvapení, kdy je Paříž zatížena kriminalitou natolik, že nejnebezpečnější okrsek ohraničí zdí a celé město se rozdělí na zločinecké gangy. Není to špatné, občas mi doslova vyrazily dech špičkové záběry, nechyběla akce ,napětí a celkem překvapivé vyústění. Hlavní postavy však mají charisma o velikosti hrášku a to mi tak nějak vadilo. Nenašla jsem v tom filmu zkrátka nikoho, koho bych mohla označit za hlavní postavu, kdo by se jevil jako sympatický...A nikomu jsem nemohla uvěřit tu drsnou slupku, když na mě chrlili francouzštinu, která prostě zní tak..žensky, jemně. Je to tak na tři hvězdičky, ale nepochybuju o tom , že milovníci akčňáků, kde se pořád zběsile utíká, skáče přes auta a střechy a hraje přitom drsná hudba - si přijdou na své. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Hustá divočina, ve které když se rozjede akce (především v podobě parkourových honiček a kontaktních soubojů), dostane fanda žánru neodbytný pocit, že bůh opravdu existuje. Aneb vražedně skvělá kombinace dokonalé choreografie a snad ještě lepšího nasnímání (a hudby!). V neakčních scénách je to sice kapku nuda a brát to jakkoliv seriózně by se nedalo ani pod vlivem těch nejomamnějších látek, ale jako totální oddechový výplach se skromnou délkou je to skoro bezchybné. A ti dva pánové v hlavních rolích (David Belle a Cyril Raffaelli) jsou nehorázní borci (o jejich hereckém nadání samozřejmě nemluvím)! 70 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No tak Francúci toto vedia. Už Yamakasi'' ma trhalo, ale toto bola naozaj pecka! Plné akcie, scény som pozeral s otvorenou hubou, bez zbytočných odbočiek od deja, bez hluchých miest a scenár je tiež fajn, až na ten koniec. Mi povedzte, keď niekomu má o minútu pri hlave vybuchnúť riadená strela, že by si spomenul akurát na dátum a súradnice miesta, ktoré bomba ma ako deaktivačný kód ;-). Ale scenár nepustí. Inak príbeh nadčasový, veď ak to bude s Parížom pokračovať naďalej ako bolo pred rokom, tak sa podobného môže dočkať. Ale film? Treba vidieť. A nie raz! 85%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)
  • Herečka Dany Verissimo-Petit (Lola) je známá i pod pseudonymem Ally Mac Tyana, který používala především při tvorbě filmů pro dospělé. Od tohoto snímku již používá pouze jméno Dany Verissimo a věnuje se jen herecké a modelingové kariéře. (7ynek)
  • Keď sa Taha (Bibi Naceri) ide pozrieť na Yetiho, tak pod ceduľkou s nápisom "Yeti" chýba malá oranžová ceduľka s nápisom ''PVD''. Tá sa záhadne objaví pri zábere zblízka. (ČSFD)

Reklama

Reklama