Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zběsilá akce z Francie připomene takové pecky, jako třeba první Taxi anebo Vosí hnízdo. Navíc ale snímek ukazuje, že Morel je daleko zručnější než rejžové obou zmiňovaných fláků, a do perfekcionismu je tu vybroušeno téměř vše. A když to náhodou není perfektní, je to alespoň podáno tak moderním způsobem, že všechno opravdu vypadá jako v r. 2010, kdy se děj odehrává. Od líbivých zběsilých titulků, kdy divák sleduje šílený průlet kamery několika panelovými byty, se "příběh" nezastaví, a nadechnul jsem se pouze v okamžiku, kdy jsou oba hlavní hrdinové "nuceni" si 5 (slovy pět) minut promluvit, než vlítnou do poslední akce v továrně. Ať si říká, kdo chce co chce, Morel je evropský mág akčních filmů a já se na From Paris With Love těším i navzdory průměrné kritice. Tenhle filmeček mi rozpumpoval krev v žilách jako mávnutím kouzelného proutku. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzština obrovským způsobem deformuje celkový zážitek z filmu. Ale možná je to jen o neznalosti jazyka, kdoví. Každopádně je Okrsek 13 ukrutná blbost. Velmi zručně natočená s krásným parkourem. Lahůdka pro oči a uši. Tedy akce, v tom Pierre Morel boduje v podstatě vždycky. Děj je nulový, dle mého názoru se z předlohy dalo vytěžit mnohem víc než co bylo ve finále přetaveno na plátno. Fyzička dvou hlavních představitelů fenomenální. Sledovat spíše jako sportovní videoklip a potažmo pro fanoušky evropského zápachu ala Michael Bay - ti budou taky minimálně z části spokojeni. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj po rokoch to je skvelá pecka. Vlastne ma bavila ešte viac vďaka tomu, že je tam skoro všetko urobené natvrdo bez otravného CGI. Perfektný výplach z čias, keď Besson ešte produkoval skvelé blbiny. Zápletka je síce jednoduchá, ale tempo je neskutočne dynamické, stopáž krátka a všetky tie postavičky sú bezchybne načrtnuté. Chémia medzi ústredným duo funguje na 100%. Hlavný zloduch ma výnimočne bavil tým, že si len tak zo srandy doslova strieľal z vlastných, čo sa mu aj patrične vrátilo. Jeho poskok K2 je správne vypatlaný a aj to hovädo na konci je pôsobivé. Okrem vtipných hlášok film stojí hlavne na špičkovej akcii. Trochu som sa obával, či po rokoch sledovania bláznov zo Storroru, Doma Tomata a ďalších súčasných špičkových parkouristov, nebudú už kúsky v tomto filme zastaralé a prekonané, ale David Belle tu predvádza fakt pôsobivé veci, ktoré adekvátne podporuje prehľadná kamera a správne dynamický strih. A celé je to podfarbené cool hudbou. Na bitky a tak akurát krvavé prestrelky tu je zase Cyril Raffaelli. Fakt tu nič nechýba. Správny výplach, ktorý si užije každý chlap. 8/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V blízkej budúcnosti začne byť vlna kriminality v Paríži už nezvládnuteľná. Z toho dôvodu je najnebezpečnejšia časť mesta obohnaná múrom a izolovaná od ostatného sveta. Ale to ešte zďaleka nie je konečné riešenie. Neoriginálny príbeh, poriadne pokryvkávajúci scenár a logika si tu tiež vzala dovolenku. Je to však vyvážené podarenou akciou, svižnou choreografiou bojových scén a solídnymi prestrelkami. Veľkým plusom je aj krátka minutáž vďaka ktorej sa to dá dosť dobre stráviť. Keď divák nad tým nezačne uvažovať, tak je to celkom rýchla akčná jazda. *** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme neviděl tak dobře natočenou reklamu na poloboha, který umí brutálním způsobem utíkat, mlátit lidi a nebýt k smíchu. Klidně bych to sestříhal na 20minut a děj mezi honičkami a střelbou bych vypustil. Výsledek by byl skoro stejný, jen by ten adrenalin nevyprchával ve slabších okamžicích, kdy místo boje zkusili někteří protagonisté mluvit. Takže čekám na svou vysněnou další reklamu, kratší, ještě přímočařejší a klidně bez děje.... Chci vidět krev! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Leïto (David Belle) počuje cez celú miestnosť potichu hovoriaceho Tahu (Bibi Naceri), a to napriek tomu, že je okno zatvorené. Na takú vzdialenosť cez zatvorené okno ho počuť nemohol. (ČSFD)
  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)

Reklama

Reklama