Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej akční výplach. Příběh je sice stupidní, ale na to Besson nikdy nehrál. Pierreovi Morelovi to totiž bohatě stačí, na non-stop akční nářez, ve kterým se lámou končetiny, skáče z baráku na barák a střílí v každý druhý scéně. Tady se prostě logika neřeší a na vypnutí mozku je to výbornej film. Jenom ta kamera byla občas příliš zběsilá. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhliadnutie to vcelku nebolo zas tak zlé, ale pardón, okrem exhibície akčného parkouru Okrsek 13 neponúka skutočne nič záživné. Bojové scény vôbec nerozvíria hladinu adrenalínu, hlavná dvojka je k pos*aniu nudná, zápletka neoriginálna, hlavný záporák nemá ani štipku charizma (no, možno malinkú štipku snáď) a dokonca sa ani nedočkáme žiadnej šťavnatej syrovosti, ktorá by filmu dodala gule. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Hop sem, hop tam....Nejdřív jeden a pak dva maníci skáčou před kulkama z revolverů, samopalů a kulometů, až si nakonec vyhopsají bez zranění svůj nemastný neslaný happy end. O herectví se nemá cenu ani vyjadřovat, o tom to rozhodně nebylo...o čem to bylo je jasné, ale raději bych se na PK (parkour) podíval v nějakém dobrém dokumentu, než v podobný ptákovině. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní svižný francouzský akčňák se sympatickou ústřední dvojicí Damienem a Leitem, kteří roztáčí parádní dynamickou jízdu plnou neuvěřitelných akrobatických "parkour" prvků (při kterých musí klouby dostávat pěkně zabrat) a neskutečně pohledných soubojů. Námětem mi přijde rozhodně povedenější než druhý díl. Poctivá akční záležitost, která stojí za vidění. Možné nedostatky: 1) Ve scéně, v níž chce K2 se svými kumpány zabít Tahu, tak můžeme vidět, že je hladce oholený, přičemž zanedlouho nato už má na bradě vousy. No, bylo-li by to v jiný den, tak budiž. 2) Pokud jsem si dobře všiml, tak na začátku filmu, když Leito utíká před K2, zavře dveře zevnitř, poté je vykopne na druhou stranu, což podle všech dostupných informací dovede pouze jeden člověk. Chuck Norris. :) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BREAKING OUT OF JAIL IS EASIER THAN GETTING INTO DISTRICT 13." ------------- Francúzske filmy majú svoju výnimočnú atmosféru a Banlieue 13 nie je výnimkou. Okrem toho, v čase vydania bol tento film tak neuveriteľne "vyhajpovaný" medzi školopovinnými deťmi a aj medzi ľuďmi, ktorí o filmy vôbec nemali záujem. A vlastne, nebol práve District 13 tým filmom, ktorý spôsobil ohromný rozmach štýlu parkour? Veď minimálne polovica môjho zapadnutého mesta ho na vlastnej koži skúšala. Tak či onak, filmu by som za normálnych okolností 4* nedal, avšak maximálne pôsobivé a efektné akčné scény, soundtrack, Paríž, Bessonov už typický scenár, ale hlavne francúzska charizma, ktorú totálne žeriem, nepustia. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)
  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama