Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (541)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BREAKING OUT OF JAIL IS EASIER THAN GETTING INTO DISTRICT 13." ------------- Francúzske filmy majú svoju výnimočnú atmosféru a Banlieue 13 nie je výnimkou. Okrem toho, v čase vydania bol tento film tak neuveriteľne "vyhajpovaný" medzi školopovinnými deťmi a aj medzi ľuďmi, ktorí o filmy vôbec nemali záujem. A vlastne, nebol práve District 13 tým filmom, ktorý spôsobil ohromný rozmach štýlu parkour? Veď minimálne polovica môjho zapadnutého mesta ho na vlastnej koži skúšala. Tak či onak, filmu by som za normálnych okolností 4* nedal, avšak maximálne pôsobivé a efektné akčné scény, soundtrack, Paríž, Bessonov už typický scenár, ale hlavne francúzska charizma, ktorú totálne žeriem, nepustia. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

David Belle a Cyril Raffaelli dostali docela dost prostoru na vyblbnutí, naštěstí je ten film dost krátkej - skoro jako epizoda ze seriálu - takže divák ani nemusí začít řešit ne úplně promyšlený a originální příběh. Stejně se to Bessonovi docela povedlo, jenom mě trochu vadí, že žádný prvek nedokáže zastřít, že je to jeho film. Vidět jeden Bessonův snímek - a viděli jste všechny. B13 se nese zcela v duchu jeho dalších akčních filmů, které na první zhlédnutí docela zapůsobí, ale poté na ně buď zapomenete, nebo si prostě radší pustíte něco jiného. V mém případě mě ještě navíc znechutil anglickej dabing, to prostě byla kravina, za kterou si můžu sám, ale zážitek z filmu to snížilo hroznym způsobem. Nicméně na pokračování se asi podívám:) PS: Vtipná je bitka, při který má Cyril Raffaelli k ruce poutama připevněnej volant - srovnej s mnohem invenčněji pojatou scénou Jackyho Chana v Křižovatce smrti (1998). ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zběsilá akce z Francie připomene takové pecky, jako třeba první Taxi anebo Vosí hnízdo. Navíc ale snímek ukazuje, že Morel je daleko zručnější než rejžové obou zmiňovaných fláků, a do perfekcionismu je tu vybroušeno téměř vše. A když to náhodou není perfektní, je to alespoň podáno tak moderním způsobem, že všechno opravdu vypadá jako v r. 2010, kdy se děj odehrává. Od líbivých zběsilých titulků, kdy divák sleduje šílený průlet kamery několika panelovými byty, se "příběh" nezastaví, a nadechnul jsem se pouze v okamžiku, kdy jsou oba hlavní hrdinové "nuceni" si 5 (slovy pět) minut promluvit, než vlítnou do poslední akce v továrně. Ať si říká, kdo chce co chce, Morel je evropský mág akčních filmů a já se na From Paris With Love těším i navzdory průměrné kritice. Tenhle filmeček mi rozpumpoval krev v žilách jako mávnutím kouzelného proutku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej akční výplach. Příběh je sice stupidní, ale na to Besson nikdy nehrál. Pierreovi Morelovi to totiž bohatě stačí, na non-stop akční nářez, ve kterým se lámou končetiny, skáče z baráku na barák a střílí v každý druhý scéně. Tady se prostě logika neřeší a na vypnutí mozku je to výbornej film. Jenom ta kamera byla občas příliš zběsilá. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tihle frantíci mě vážně mile překvapili. Nejen, že jim nedělají problémy pády (skoky) z deseti metrové výšky, k tomu se ještě umí slušně prát. Není to kung-fu, není to žádná hollywoodská akční pecka, ale jde o rozumné využití "bojového umění" s parkurem, dobré kamery a svižné akce. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)
  • V anglickém dabingu Tomaso (Cyril Raffaelli) přečte kód zadávaný k bombě jako "D13", přitom je to "B13". Je to kvůli tomu, že "Banlieue 13" je přeložen jako "District 13". (KucC)
  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)

Reklama

Reklama