Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

John Malkovich se pro tuto roli perfektně hodil. Postavu, kterou ztvárnil považuji za mnohou z těch, které jsou pro něj ušity na míru. Netuším jestli je to pro něj takové plus, že homosexuální postava je u něj tak uvěřitelná, ale zvládá to skvěle. Anglické prostředí prostě miluju a na tomhle snímku je od prvního okamžiku poznat, že se nejedá o americký film. Sice se film mohl trochu víc odvázat, ale i tak - schopnost lidí naletět podvodníkovi - hodně zajímavá podívaná... :) I slavná jména dokáží hodně ;) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obsazení Malkoviche do hlavní role, coby vykutáleného manipulátora, bylo šťastné a herec, který téměř nesleze z plátna, dělá hotové divy a z jinak celkem tuctového filmu dokáže vykřesat příjemnou podívanou. Přitažlivá je taky samotná zápletka, kdy se homosexuální podvodníček vydává za slavného režiséra. Tím je ale výčet kladů v podstatě u konce, protože přitažlivý námět filmový scénář nerozvádí a na to, jak velký měla zápletka potenciál, je v ní až nepříjemně málo komických situací. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Hehehehe, Johne Malkovichi, bravo!!! Jak jste sladký, slizký a dokonale úchylně věrohodný! Bez Vás by to nebylo vůbec ono! Naprostá kravina, ale pokud se vyladíte na pana Malkoviche a britský humor, tak se opravdu slušně pobavíte. V opačném případě budete otrávení. Desítky minut spějící ke konci jsou asi ty úplně nejlepší. Zůstal mi úsměv na tváři. ()

Fryštok odpad!

všechny recenze uživatele

Radši smrt než koukat znova na tenhle hnůj. Přijde mi, že jediný důvod proč tenhle paskvil vzniknul je ten, že se někdo ještě hezky po Kubrickově smrti chtěl aspoň pořádně nabuřtit na jeho jméně. Naprostá neúcta ke Kubrikově práci a totální degradace veškerých písní, které se ve filmu objevily, to je náplň tohoto filmu. Jediné co mě utěšuje je ten fakt, že žádný jiný zvratkoidní film se jménem "Stanley Kubrick" na obalu, neexistuje, ufff... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Malkovichův teplej podvodník je dokonale zahraná postavička. To prostě nemělo chybu, místama k smíchu, místama k pláči a místama člověk jenom čuměl, jak dobře dokázal oblbnout lidi. Ale nejde o postavu, ale o to umění, s jakým to zahrál - dal mu styl mluvení, pohybů, chování, všeho, no super. Horší je to s dějem. Je to dost natahovaný a časem dostane člověk dojem, že se to opakuje. Nevím, jestli si zrovna takovej člověk zasloužil, aby o něm natočili film (možná za to dostal řádně zaplaceno, takže zase všechny vychcal). Vychytaně použitá byla hudba z Kubrickovejch filmů, která se do hodně scén dobře hodila a připomněla tak scény z těch původních. V různejch malejch roličkách se tam objevujou známé tváře z britské kinematografie. No a tak nějak mi to připomnělo film The Hoax (Skandál), kterej pojednává o jiným podvodníkovi, kterej vydal falešnou biografii slavného letce, režiséra a milionářskýho samotáře Howarda Hughese. No co, každej se musí nějak živit... tak proč ne jako parazit.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ken Russell a Peter Sallis si zahráli své cameo role jako dva pacienty v blázinci. (MeanWhile)
  • David Hemmings se měl ve filmu objevit, ale bohužel zemřel ještě před tím, než jeho scény byly natočeny. (MeanWhile)

Reklama

Reklama