Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Začátek mě vcelku znejistil. Vizuální stránka byla, jak to říci, špatná. Následující neschopnost těch dvou jelimánů postavit stan znejištění ze snímku zvyšovala, ale naštěstí jak se film více rozjížděl, tak nejistotu vystřídalo očekávání. Očekávání jak to bude dál a jak to skončí. Po úvodním vizuálním failu přišly na scénu naštěstí moc dobré masky. Dost se mi líbila kamera, jelikož ono "monstrum" není víceméně vůbec ukázané v celé "své kráse" a tím je po celý film zahaleno tajemnou mlhou otázek, co to je vlastně zač. Zda to byl záměr nebo jen nízký rozpočet již nehraje roli, jelikož to funguje super. Samotný scénář sice moc zabrat asi nedal (dostali jsme se do průseru, tak jak z toho pryč), ale o to více jsem byl rád s jeho řešením Wilkinse. Body navíc u mě má Splinter za herecké obsazení, jelikož se jen málokdy stává, že si hlavní postavy opravdu oblíbím a přeji jim aby se ze situace dostali. Z většiny totiž fandím záporákům. :) Splinter mohu jen doporučit, který sice pár mušek má, ale jinak se jedná o moc dobrý počin. P.S.: Jsem jediný, kdo pokukoval po těch brambůrkách na benzínce? :D ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Z filmu jde cítit zřejmě malý rozpočet, atmosféra se daří tvořit, člověk se místy cítí trochu napjatý. I zde se vyskytujou takové ty tradiční napínáky, kdy pak něco spadne a veškerou mravenčí snahu hrdinů zhatí. Škoda rychlého střihu, monstrum nevypadalo špatně, jen kdyby nám ho pořádně ukázali. Taková večerní koukajda co by zapadla do programu většiny TV. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti thrillerům/hororům, kde je znát mizerný rozpočet a přítomnost tří a půl herce. Ty svede dohromady snaha jednoho z párů pláchnout přes hranice, ještě předtím si ale udělají nucené zastaveníčko u benzinové pumpy (na kterou mimochodem za celou dobu nepřijede žádný jiný řidič tankovat). Tam se začne umírat, nesmyslně blábolit (biolog a jeho všemožné teorie) a amputovat končetiny (co s amputovanou/napadenou rukou udělají, je ale záhadou). Na všem teplém parazitující příšerka je docela fajn, herci nejsou až tak špatní, nicméně chyběla mi pořádná atmosféra a hodně štval zbytečně nepřehledný střih!! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Víc než film samotný mě vyděsilo spíš to, kolik je tady na něho vcelku pozitivních hodnocení. V žánru hororu je sice spousta větších blbin, ale to ještě nedělá z této záležitosti průměr. To už tolika lidem opravdu stačí, aby film nebyl vysloveně debilní, aby byli spokojení?! Jediné co bylo aspoň průměrné, byl výběr prostředí a dialogy. Jinak žádná sláva. Zápletka hrozná, monstrum nenápadité a místy až směšné (a nepomohl ani ten maskovací střih), herci rekrutovaní snad z nějaké herecké farmy někde v Idaho, o nějaké pořádné hudbě se mluvit nedalo... . A konec byl spíš vysvobozením, než vyvrcholením. Co míň si přát? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu příšerný střih, zbyde těžce neoriginální survival záležitost (skupinka nešťastných lidiček zavřená v budově, zatímco venku běhá zlosyn). Vlastně si nevzpomínám, kdy naposled jsem viděl takhle debilní horor (ba jo - asi předevčírem). Ona všemi milovaná příšerka je plagiát Věci od Carpentera, s tím rozdílem, že má bodlinky a její přítomnost na plátně vyvolává u střihače epileptické záchvaty. Obzvláště vypečené jsou charaktery. Dobráček stromofil mě svým pseudobiologickým žvaněním rozčílil hned v úvodu takovým způsobem, že jsem mu přál, aby na něj spadla dobře urostlá sekvoj. Když se v závěru jal sebezmrazování, zatímco jeho kolega (uprchlý zločinec) procházel personální glorifikací, pojal jsem podezření, že si tvůrci z diváka dělají regulérní prdel. Dvě hvězdy za nemalé náznaky slušného gore, atmosféry a napětí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)

Reklama

Reklama