Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný příběh z amerických hor (natáčelo se také na Slovensku) o tom, jak se stát nesmrtelným. Colqhoun (vynikající démonický Robert Carlyle) se vydá přes hory do sanatoria zemřít, protože má tuberkulózu v posledním stadiu. Najatý průvodce je ale mamlas, který je místo slíbené zkratky zavede do pustiny. Když Colqhoun okusí ze zoufalství lidské maso, aby nezemřel hlady, zjistí, že se mu nejen vrátila síla, nýbrž zmizela i nemoc. Jenže nově nabytá schopnost si žádá další maso. Naštěstí je nedaleko malá pevnost, kde jsou patřičné zásoby. Zpočátku pomalejší příběh se nakonec rozjede. O krvavé výjevy, střeva ven a obrané kosti není nouze. Ovšem i takový skok do propasti má grády! Příběh jsem si už pamatoval jen v základních obrysech, a tak jsem se k němu po dlouhé době vrátil. Překvapilo mě, že funguje stále dobře. Chladný, syrový a bezvýchodný bez naděje na změnu. Lze jej samozřejmě chápat i jako alegorii,  funguje však i bez jinotajných přesahů. Hodnocení proto ponechávám v plné výši, i když bych možná jednu malou hvězdičku ubral....pořád však výborné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Ravenous" možno považovať za špecifický kanibalský horror. Film o jedení ľudského mäsa, opierajúci sa o indiánsky mýtus Weendigo. I keď je dej situovaný do Sierra Nevady, filmári si vybrali pre miesto natáčania Slovenské hory. Kde dobrým nasnímaním vytvorili dokonalú ilúziu Kalifornie v 19.storočí. Vynikajúci herecký výkon sa tu podaril Robertovi Carlyle, z ktorého miestami ide naozaj strach. Ale nezaostávajú ani ďalší herci. A pri tej finálnej konfrontácii ma ešte vždy zamrazí. To je veru ostrý stret. **** ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Doba, ve které se film odehrává, mi přijde dost nezajímavá. Povědomé mi přišlo prostředí, ve kterém se většina filmu odehrává - a ano, byl to TANAP. :) Herci byli dobří, prvotní zápletka zajímavá, ale jinak mi to přišlo jako řízený epileptický záchvat. Všechno tak trochu zmatené, ani ten černý humor moc nefungoval - zkrátka a dobře promarněná šance na hezký kanibalistický snímek.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro někoho slabčáci Guy Pearce a Robert Carlyle (nejen) zde dokazují, že jsou kvalitními herci. Tento thriller potřísněný hororem je jedním slovem neobvyklý. Neobvyklý, a to ze dvou důvodů. Prvním je zasazení do občansko-válečné doby, druhým je děsivá pointa sama o sobě. Komu by se zalíbila dobová atmosféra, tomu bych doporučil Exit Humanity. 75% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nečekaná úchylnost s možným poselstvím a s promyšleným scénářem. Pro slabší povahy a slabší žaludky asi trochu hůře stravitelná, ale určitě si aspoň jedno shlédnutí zaslouží. Film má velice povedený soundtrack, dobré poctivě zahrané charaktery. Zaujme pořádně chladné a osamělé, surově působící prostředí. Snímek sráží pár nelogických chyb v chování postav, jinak chválím a děkuji MovieZone za V.I.M. doporučení ;-) lepších 7/10* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Scénárista dostal nápad na skript po přečtení knihy "The Thin Man". (Chatterer)
  • Herec Jeffrey Jones využil své přítomnosti v České republice během nátáčení Dravců a v únoru 1998 se na pozvání tvůrců zúčastnil předávání Českých lvů. (TheRaven)
  • Ako reklama na film pred uvedením do kín boli na internete uverejnené recepty na úpravu ľudského mäsa. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama