Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jo tak to byl nářez :) .... přiznám se, že jsem šel do tohohle filmu jen proto, že mu místní nejmenovaný uživatel dělal slušnou reklamu - a jelikož mě už svým opakováním začínal provokovat, musel jsem se na Ravenous vrhnout a udělat si vlastní názor. Takže k filmu... pro mě VELKÉ překvapení, čekal jsem odpad a dostal slušnej nadprůměr. Některé scény byly napnuté k prasknutí, jiné zase plné černého humoru a někdy dokonce obojí najednou - něco podobného jsem viděl opravdu poprvé a i když to není zrovna můj šálek čaje, nemůžu dát méně než 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne slusna uchylarna a za posledni dobu asi nejoriginalnejsi horor, co jsem videl, kterej zpracovava tema kanibalismu naprosto odlisne nez vetsina kanibalistickejch filmu a celkove se v hororovym zanru jedna o vyjimecnej pocin. Trosku skoda tech komickejch vsuvek, je jasny, ze to tu bylo umyslne a obcas nejaka hlaska fakt pobavi, ale obcas to fakt desne podkopava napeti, coz plati i o hudbe, ktera je nadherna, ale napeti misty fakt moc neprida. Nicmene hororovy sceny se povedly, navic jich je vetsina hodne krvavejch a docela brutalnich. Za zminku jeste stoji naprosto famozni Pearce a Carlyle, ktery celej film tahnou. I kdyz ma film misty hluchy mista, porad to je na hodne dobry 4*. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Za nějaké to zatoulané pěkné slůvko stojí velmi pěkný soundtrack a úvodní Nietzscheho moudro. Zbytek je od první minutky do poslední obrovskou hromadou hoven. Kdybych se chtěl zachovat šovinisticky, tak bych napsal něco v tom stylu, že mě ani moc nepřekvapuje, že má tento kousek na svědomí žena. Opravdu delikátní a nadpozemská sračka. Tento pokus o film připomíná situaci, kdy se člověk nejde celý den vysrat a navečer to ze sebe vyžene vše najednou. Není to děsivé, není to vtipné a už vůbec to není ani za mák zajímavé. Vážně netuším, proč takový paskvil překročil práh střižny. Až na 3. pokus jsem film dotáhl do zdárného konce, a to má jen 97 minut. Hrozná píčovina, dokonce taková, že na sebe snad nemohla ani vydělat. Snímek je vhodný snad výhradně pro TV nova, a to kolem 4 až 5 ranní, kdy většina populace spí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

John Boyd dostáva medailu za "statočnosť". Za "odmenu" je prevelený do zapadákova v Kalifornii. Po pár dňoch sa v nočných hodinách do opustenej vojenskej základne priplazí ranený muž. Potom ako sa preberie, rozpovie šialený, hrôzostrašný príbeh z neďalekej jaskyne. Ako sám uvádza, pre svoju záchranu na danom mieste, zanechal mladú ženu, ktorá je v ohrození života. Skupinka vojakov poskytne výpravu na jej záchranu. Mám akési zmiešané pocity. Film sa mi páčil. Príbeh jednoznačne najsilnejšou stránkou. Pointa s indiánskou legendou dodáva filmu ten správny "šmrnc". Ale komický hudobný doprovod v určitých pasážach mi neprišiel, ako najšťastnejšie riešenie. Mňa osobne dosť negatívne rozlaďoval. Vytrácal sa mi pocit napätia, ktorého je bez tak v tomto snímku pomenej - 60%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nekonvenční a dekadentní film, jehož první půlhodina mě dostávala téměř do extáze. Posádka tý "stanice" je perfektní, všichni tam buď hulej s indiánem, nebo chlastaj s doktorem, nebo oboje. Pak přijde Robert Carlyle a začne to pravý maso. Robert Carlyle je prostě génius, když tam začal zvířecky hrabat v zemi, tak jsem ho miloval. Scénář je dost nepředvídatelný bitky drsné a krvavé, ale ten film by nebyl ani poloviční bez HUDBY. HUDBA je zde perfektní a dokonalá zároveň. Vše okořeněno mamutí porcí nadhledu. No prostě film, co točili snad přímo pro mě. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Herec Jeffrey Jones využil své přítomnosti v České republice během nátáčení Dravců a v únoru 1998 se na pozvání tvůrců zúčastnil předávání Českých lvů. (TheRaven)
  • Scéna s naháňačkou zakončenou skokom bola natočená na Tomášovskom výhľade v Slovenskom Raji. (Zl0)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama