Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Černá zmije (hlavně středověkká série) patří mezi mé oblíbené seriály. Přesto mě tento krátký film, který na něj (po letech) navazuje, bavil přeci jen méně. Pár dobrých a chytrých narážek se i zde najde, ale některé vtípky mi připadly už trochu zbytečně laciné. 70% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bohužel plné hodnocení to nebude, ač patřím mezi "zmijofily". Bohužel mám tento bonus jen s dabingem a to se skutečně špatným dabingem, aspoň pro člověka, kterej je drogově navyklej na Prágrovi a Vaculíkovi (Atkinson a Robinson) a na označení Black Adder! Snímek jako takový už ničím nepřekvapí, stále se jedná o výborné vtípky, ale ty se de facto opakují takže oslnění něčím novým tu neexistuje. Bohužel, ale i tak parodie na slavné události a postavy z britských dějin jsou velmi povedené, leč někdy až moc jednoduché, fádní a prosté, jako např. vyhubení dinosaurů. Přesto však snímek nepostradá švih, děj solidně ubíhá, scény jsou přesně časově dlouhé. Myslím, že jde o důstojné zakončení seriálu Černá Zmije. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Dabing je fakt příšerný, ale za to snímek bohudík nemůže, proto ho ani nehodnotím. Bohužel mi zde britský humor místy nesedl tolik, jak bych si přál. Přitom ho mám docela rád. Takže pro mě bylo fajn vidět pospolu Rowana Atkinsona, Hugha Laurieho, proklatě sexy Kate Moss a Colina Firtha. Ale to je asi tak všechno. 65% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Brilantní tečka za legendárním britcomem. Sice mě taky štve, že český dabing se jmény postav nehlásil k Černé zmiji (inu, Česká televize a její paranoia), na druhou stranu nova udělala k původnímu seriálu naprosto PŘÍŠERNÝ dabing, který zachraňoval jen Jiří Prager. Ti ostatní byli hrozní a s překladem si mohli taky víc pohrát. V tomto ohledu je 'Bestián' nesrovnatelně lepší. Ale těmi pěti hvězdičkami hodnotím samozřejmě film samotný, ne dabing. :-) 100% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší možná tečka za tím nejlepším seriálem o tuřínu. Nejfilmovějěí, nejsevřenější, nostalgická a odhalující další příbuzné (byť jen na fotografiích). Černázmije urazí Shakespeara, zesměšní Robina Hooda, ojede nejkrásnější Pannu (Marian) a párkrat si kopne do zženštilých Francouzů. A s Baldrickem vymyslí ten nejfikanější plán... "-Chutná to, jako kdyby si někdo trpící silnou rýmou vzal dvě lžíce přípravku na uvolnění hlenu a pak to všechno vychrchlal na avokádo. -Je zvláštní, že to říkáte, protože... -Ano, děkuji Baldricku, můžeš jít." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)

Reklama

Reklama