Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tento posledný diel Zmijáckej ságy som videl ako úplne prvý na Silvestra onoho roku 2001 a ani som vtedy netušil že je to vôbec nejaká Čierna Zmija, keďže v dabingu to bol akýsi Bestián a poskok Baldrick bol premenovaný na Packala. Každopádne je ale toto zakončenie vskutku epické. Čierna Zmija s Baldrickom ( alias Bestián s Packalom ) postavia stroj času, lietajú s ním sem a tam históriou, vyhubia dinosaury pomocou špinavých spodkov, zabijú Robina Hooda ( wuf-wuf ), ošukajú lady Mariannu ( wuf-wuf ) a aj Shakespeare dostane do držky za svoje pisateľské výtvory a Brannaghov štvorhodinový film. Skrátka si robia kozy zo všetkého vo výpravnejšom podaní než obvyklé papundeklové kulisy a to finále bolo dokonalou bodkou ktoré Zmijákovi aj divákovi prinieslo konečnú satisfakciu. Ako sa spievalo v tej pesničke "Čierna Zmija - bastard na tróne". ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Opět myšlenkově mazaně postavená epizoda která díky možnosti (jakkoliv nepravděpodobné hlavně díky faktu, že stroj vlastně postavil Baldrick ;)) použití stroje času nabízí výjevy Britské historie a několik neopakovatelných (a brutálních) vtipů... btw..: se zeptejte učitele Angličtiny na překlad: "Bugger my giddy aunt" a pochopíte (ten můj to přeložit odmítl a jen ptal se kde jsem to sebral ;)) nebo brilantní vetu na téma "hustej" (You really are as thick as clotted cream, that's been left out by some clot, and now the clots are so clotted, you couldn't unclot them with an electric de-clotter, aren't you, Baldrick? ). Nelze jinak než plný počet a doufat v avizované pokračování v roce 3000 :D. ()

Reklama

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Legendární Black Adder jsem ještě neviděl. A možná právě proto moc nevím, jak s tímhle druhem humoru zacházet. V Bestiánovi je jednoduchý humor mixovaný tím značně promyšleným. Celé to tak nějak příjemně zapadá do sebe a žene to člověka ke smíchu a k tomu, že se těší na každou další minutu. No a Robin Hood? Kdo to je? :-D Režie: ***; Scénář: ****; Herci: ***; Hudba: *** ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Brilantní tečka za legendárním britcomem. Sice mě taky štve, že český dabing se jmény postav nehlásil k Černé zmiji (inu, Česká televize a její paranoia), na druhou stranu nova udělala k původnímu seriálu naprosto PŘÍŠERNÝ dabing, který zachraňoval jen Jiří Prager. Ti ostatní byli hrozní a s překladem si mohli taky víc pohrát. V tomto ohledu je 'Bestián' nesrovnatelně lepší. Ale těmi pěti hvězdičkami hodnotím samozřejmě film samotný, ne dabing. :-) 100% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálu krásná sentimentální jednohubka se všemi starými známými. Jinak je to spíše zkratkovité zavzpomínání si na doby minulé, kdy se jako berlička použije stroj času. Proč ne. Pár vtipných scén se našlo a pobavilo. Přesto více jak tři hvězdy nedám, fanoušci seriálu si ovšem mohou minimálně jednu přidat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)

Reklama

Reklama