Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

easaque 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech se vrací hlavní protagonisté ke společnému stolu a rozjíždí střeštěnou cestu časem. Pro fanoušky série o Černé zmiji je tento dodatek téměř povinností - škoda jen jiného nezvyklého dabingu postav a vychytralé plány jsou v čudu :( [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Geniální (jako vždycky) už od začáteční ikonografie, kde Blackadder zastřelí posledního anglosaského krále, až přes nakládačku Shakespearovi k rozpuštění parlamentu. Neuvěřitelný políček Brannaghovi aneb jak jednou větou můžete nenásilně dopálit člověka, který jistému tématu oddal svůj tvůrčí život. Mazané plánování, kuličkové pero a Blackadderovo "Hello Darling" Darlingovému potomkovi v bitvě u Waterloo. Přesně jako bych se vracel v čase celou jednou érou britského humoru. Na konci způsobuje sakra těžkou ale krásnou nostalgii. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

V dabované verzi hned každého prašti do uší, že je dabing kompletně odlišný od seriálu, a to nejen co se týče obsazení, ale i překladu (Baldrick = Packal, Černá zmije = Bestián...), což mi asi také trochu zkazilo zážitek, ale i celkově je toto podle mě jeden z těch nejslabších dílů Zmijáka a jeho bandy. Vesměs převzaté fóry z původního seriálu to jakžtakž drží nad vodou, samotná zápletka docela odsýpá, jenže na druhou stranu se v žádné době nezdržíme tak dlouhou dobu, aby dokázala něčím zaujmout. Vtipy s bonusovou kartou nebo dinosaury jsou bych řekl tak nějak pod úroveň klasického Zmijího humoru. Paradoxně tak nejvíce potěší známý Zmijácký hudební motiv a parádní, klasický Zmijákův závěrečný song: https://www.youtube.com/watch?v=8kN87BwWkTM ()

Antonius 

všechny recenze uživatele

Skvělý silvestrovský speciál, v němž se setkáte se všemi postavami seriálu a navíc je tam Kate Moss (Lady Marian) a Colin Firth (William Shakespeare). Doporučuji sehnat si v originálním znění s titulky, protože dabing ČT je tragický - jiné hlasy bych ještě zkousnul, ale jiná jména postav už ne. Kam se poděl Baldrick a Edmud Černá Zmije? Přeložit Blackadder jako Bestián je zvěrstvo a mnoho fanoušků si pořadu kvůli tomu ani nevšimlo. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Viděno poprvé až mnoho let po zhlédnutí poslední série a musím říct, že tenhle kratičký návrat do světa Edmunda Černé Zmije byl nostalgií a humorem nacpaný zážitek, který mě hrozně moc potěšil a smál jsem se každou chvíli. Prostě naprostá spokojenost a parádní jednohubka k tomuto brilantnímu seriálu. 5/5 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)
  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)

Reklama

Reklama