Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (123)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Legendární Black Adder jsem ještě neviděl. A možná právě proto moc nevím, jak s tímhle druhem humoru zacházet. V Bestiánovi je jednoduchý humor mixovaný tím značně promyšleným. Celé to tak nějak příjemně zapadá do sebe a žene to člověka ke smíchu a k tomu, že se těší na každou další minutu. No a Robin Hood? Kdo to je? :-D Režie: ***; Scénář: ****; Herci: ***; Hudba: *** ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak vtipné sáj fáj aby člověk pohledal. Opravdu. Skvělý krátký film i bez znalosti čtyř sezón seriálu Černá zmije. S tou znalostí samozřejmě je to pak taková pěkná tečka za celým tím příběhem zrodu a konce pána Blackaddera. Navíc se zde setkají všichni protagonisté naráz. Pro fajnšmekry tedy také docela luxusní bonus. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

V dabované verzi hned každého prašti do uší, že je dabing kompletně odlišný od seriálu, a to nejen co se týče obsazení, ale i překladu (Baldrick = Packal, Černá zmije = Bestián...), což mi asi také trochu zkazilo zážitek, ale i celkově je toto podle mě jeden z těch nejslabších dílů Zmijáka a jeho bandy. Vesměs převzaté fóry z původního seriálu to jakžtakž drží nad vodou, samotná zápletka docela odsýpá, jenže na druhou stranu se v žádné době nezdržíme tak dlouhou dobu, aby dokázala něčím zaujmout. Vtipy s bonusovou kartou nebo dinosaury jsou bych řekl tak nějak pod úroveň klasického Zmijího humoru. Paradoxně tak nejvíce potěší známý Zmijácký hudební motiv a parádní, klasický Zmijákův závěrečný song: https://www.youtube.com/watch?v=8kN87BwWkTM ()

swed 

všechny recenze uživatele

To nejlepší na konec. Závěrečná epizoda "Černé zmije" se od předešlých liší modernější výpravou (pokrok nezastavíš), absencí dotočeného smíchu a větším spádem. Námět o cestování časem přímo vybízí k překrucování historie, což sebou nese mnoho vtipných a inteligentních momentů (Shakespeare, Robin Hood, Waterloo a především finální pointa). Za zhruba půl hodiny se toho událo tolik, že jsem nestačil zírat. Opravdu vydařená tečka za celým seriálem. 9/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu absolutně příšernou změnu jmen, byla to parádní krasojízda. Musím se přiznat, že dabing mi nevadil, ale Jiří Prágr je prostě nepřekonatelný. Parádní tečka za jednou geniální sérií, ve které uvidíme i dosud nepoznané příslušníky rodu Černých zmijí. Edmund s Baldrickem tentokrát cestují časem, v parádním kousku se dozvíme jak vyhynuli dinosauři, opět navštívíme fenomenální královnu Akžbětu I., Napoleona i Shakespeara v podání Colina Firtha. Ta hláška s Kennethem Brannaghem mě dostala...Samozřejmě nesmím opomenout i lady Marion v podání Kate Moss. Prostě naprosto úžasné zakončení fenomenální ságy se všemi starými známými mě absolutně dostalo a zrovna smutním - a asi nějakou chvíli smutnit budu. Protože ten konec, ten konec byl naprosto parádním závěrem, takovým, že lépe to tvůrci ani zakončit nemohli. Chci pátou řadu... Vážně senzace, ať navždy žije rod Blackadderů. Jo a ten Baldrick na konci (překladu na Packala si už nevšímejte) mě taky dojal.... Mohl se objevit i Percy, ale to mi nakonec ani nevadilo. Paráda. Paráda. Geniální dílko a bez diskusí ten nejlepší závěr čehokoliv, co jsem zatím viděl. Takže hodnocení je jasné. Prosím jen o jedno. Předabovat!!! 100%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně s Robinem Hoodem a královnou Alžbětou se objevuje černošský kompars, což je jako historický nesmysl vtípek tvůrců. (Kulmon)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)

Reklama

Reklama